Iulian Stanciu, CEO eMag: “mobile-ul nu este un trend, este modalitatea in care vom face business in viitor”

31 august 2016

De la inceputul anului, eMag a inregistrat o dublare a traficului venit de pe dispozitive mobile. Numai in luna iulie a.c., s-au inregistrat 19 milioane de vizite, 55% dintre ele venind de pe mobile. Reprezentantii companiei se asteapta ca in 2016, din totalul de 280 de milioane de vizite, 60% va fi generat de (pe) mobile.

“Sunt clienti noi care descopera Internetul prin telefonul mobil”, a declarat Iulian Stanciu, CEO eMag.

Valoarea medie a cosului de cumparaturi e data de valoarea mixului de categorii comandate de client, iar mixul difera – mobilul e foarte bun pentru anumite categorii – produse pentru copii, acesta fiind si principala nisa accesata si comandata de pe mobile. Valoarea medie de pe mobil este mai mica cu circa 25%. Lunar, eMag vinde peste 1 milion de produse.

In prezent, media accesarilor de pe mobile este de 45% in comertul electronic romanesc, conform lui Iulian Stanciu. “Mobile-ul nu este un trend, este modalitatea in care vom face business in viitor”. O alta tendinta este multichannel-ul – magazinele fizice vor continua sa existe, insa vor trebui conectate cu magazinul online.

“Magazinele ar trebui privite ca o continuare a calatoriei din lumea online, in lumea fizica”, mai puncteaza el.

Sursa: www.wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?