IT-isti romani au pus bazele primei economii virtuale in care moneda de schimb este aurul

26 august 2013

Update – Interesul este foarte mare astfel ca la finele lunii august, la doar 12 zile de la momentul lansarii comunicatului, erau deja deschise peste 3.500 de conturi de utilizator, aproximativ o treime fiind activi zilnic.  Numai in 31 august a.c., au fost deschise peste 220 de conturi.  Site-ul inregistreaza deja si primele tranzactii de vanzare aur. Unul dintre utilizatori a vandut 15 aur pentru 23,25 Euro in trei tranzactii.

ooOOoo

Dupa un an de dezvoltare a unui joc online social, bazat pe strategie, o echipa de programatori romani a creat Goldentowns, un joc in care profitul se masoara in aur real de 24K. Moneda virtuala din joc este aurul. Aurul virtual este limitat, existand doar 100.000 aur in circulatie si este garantat cu aur real.

“Practic poti vinde aurul din joc pentru bani reali sau il poti schimba cu aur real”, spune Vlad Cristian, unul dintre programatorii jocului.

Firma care administreaza jocul mentine si mareste o rezerva de aur real care constituie garantia monezii virtuale, exact cum faceau bancile centrale pana in 1850 pentru a tine in frau inflatia si pentru a marii increderea in banii de hartie.

„Pentru a tine inflatia sub control si pentru a da o valoare monezii virtuale din joc, am ales sa implementam un sistem economic bazat pe aur real. Exista o cantitate limitata de moneda virtuala (aur) care circula intre jucatori”, precizeaza Cristian.

Aurul virtual poate fi cumparat sau vandut pentru bani reali sau poate fi schimbat cu aur real de 24 carate, “asa ca timpul petrecut in goldentowns ar putea sa nu fie tocmai unul pierdut pentru jucatori.”, completeaza dl. Vlad Cristian.

Cristian spune despre Goldentowns ca nu este doar un simulator economic ci si unul politic si militar. “Poti deveni guvernant sau presedinte de tara. Poti lupta alaturi de alte orase, poti face comert dar totul se face pentru profit. Profit in bani reali”.

Chiar daca, in prezent, jocul este inca in stadiul de teste publice, se pare ca interesul de a extrage aur real dintr-un joc virtual este foarte mare.. In primele 4 zile de la lansare, peste 800 de jucatori si-au deschis un cont si au inceput goana dupa aur.

Vlad Cristian (35 ani) este un programator roman nascut in Bucuresti. In 2010 a creeat de unul singur anno1777, primul joc social in care moneda virtuala poate fi schimbata pe bani reali. Anno1777 a fost un real succes cu sute de mii de jucatori si plati de peste 300.000 euro. In 2013 a creeat alaturi de o echipa restransa goldentowns, un simulator politic, economic si militar in care aurul virtual poate fi schimbat pe aur real sau cash.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?