Isarescu invita bancile la o noua strategie de creditare: „sustineti IMM-urile”!

9 februarie 2011

9 februarie, 2011 – Guvernatorul BNR apreciaza ca activitatea de creditare a populatiei nu mai poate avansa asa cum s-a intamplat in perioada anilor 2006-2008. De la un ritm anual de crestere de 80-90%, in „perioada de glorie”, Mugur Isarescu a declarat ca, in prezent, pe acest segment de creditare, nu vede nici macar un avans de cateva puncte procentuale. „Ce a putut sa se indatoreze in Romania, la nivel de populatie, s-a indatorat”, a adaugat guvernatorul BNR, prezent in aceasta dimineata la seminarul „România, încotro? SOS – IMM-urile!”.

Guvernatorul BNR invita bancile sa isi reconsidere pozitia in materie de creditare, si sa puna un mai mare accent pe segmentul IMM, pe care il considera principalul motor al cresterii economice, si mai putin pe consum. Bancile care au dezvoltat reteaua in ultimii ani pentru a exploata la maxim creditul de consum vor trebui sa-si revizuiasca strategia.

„Bancile comerciale din Romania trebuie, daca nu au facut-o deja, sa constientizeze nu numai acest potential de crestere (n.r. oferit de creditarea IMM-urilor) dar si faptul ca nu au prea multe solutii daca vor sa se dezvolte. Ele trebuie sa inteleaga ca sustinand, ca parteneri, sectorul IMM asigura exact dezvoltarea propriilor lor afaceri in viitor”.

Mai mult, guvernatorul BNR apreciaza ca Romania nu va mai fi creditata de nimeni daca va continua sa se dezvolte, din nou, pe consum.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash