Ion Sturza, fondator Elefant.ro: „mai degraba vorbim despre incertitudine pentru industria online decat de euforie si de crestere exponentiala”

23 iulie 2020

Personal, nu împărtăşesc optimismul generalizat vis-a-vis de trecerea rapidă de la offline la online. Nu este un lucru simplu, necesită resurse semnificative, iar creşterea exponenţială pe online a arătat că nu toţi au fost pregătiţi,” a declarat Ion Sturza, fondator Elefant.ro, în videoconferinţa E-commerce Profit.ro.

Sturza spune ca in martie a fost o perioadă destul de accentuată în vânzări, aprilie a fost o perioadă de bulimie, iar în mai lucrurile au revenit la normal.

Noi avem o creştere de 60%, care se înscrie în nivelul bugetat şi este susţinută din punct de vedere operaţional„, precizeaza fondatorul Elefant.ro.

El a afirmat că, în prezent, situaţia s-a calmat şi această stare va continua, pentru că virusul „îşi va face treaba”.  

El va diminua foarte mult capacitatea de cumpărare a populaţiei şi consumul şi va duce la o scădere destul de dramatică a vânzărilor pe anumite segmente de piaţă, pe anumite produse, atât în online, cât şi în offline, care doar parţial va fi atenuată de trecerea masivă de la offline la online. Mai degrabă vorbim despre incertitudine şi de o situaţie destul de complicată pentru industria online decât una de euforie şi de creştere exponenţială pe fundalul problemelor celor din offline„, a mai spus Sturza.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?