[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Investitie de 180.000 € pentru prima platforma romaneasca de Open Banking

23 iulie 2019

Finqware, un fintech start-up românesc ce se pregătește să se lanseze pe piața europeană de agregare a datelor bancare, primește o investiție de tip seed de 180.000 € de la GapMinder VC. Este prima rundă de finanțare externă a Finqware, compania fiind înființată în 2018, scrie start-up.ro.

Suma atrasă de startup fintech-ul fondat de Cosmin Cosma, Dumitru Țârâianu si Dănuț Covalciuc va fi folosită pentru continuarea dezvoltării soluției și a infrastructurii.

Obiectivul companiei este ca în toamna acestui an, când Directiva Revizuită de Plății (PSD2) emisă de Comisia Europeană intră în vigoare și obligă băncile să își deschidă sistemele, clienții Finqware să fie în primul val de adopție a Open Banking.

„Toate aplicațiile financiare, precum cele de mobile banking sau portofelele digitale, vor începe să îl ajute pe utilizator să își simplifice viața financiară administrându-și conturile bancare și alte produse financiare dintr-un singur loc. Noi furnizăm acestor aplicații infrastructura de conectare la bănci astfel încât complexitatea tehnologică de a interconecta simultan sute de surse de date să nu fie o piedică în inovație.”, spune Cosmin Cosma, cofondator și CEO al Finqware.

În paralel cu dezvoltarea tehnologiei de interconectare a datelor bancare pe bază de API (Application Programming Interface), compania își construiește și acoperirea regională, având deja diverse colaborări cu bănci și companii fintech din România, Polonia, Ungaria și Slovacia.

„Suntem la faza la care începem să testam cu băncile și fintech-urile partenere funcționalitățile Open Banking. Oportunitățile sunt enorme. Sperăm să se dezghețe lucrurile curând și la noi ca să putem arăta, prin țările în care mergem, exemple concrete implementate cu bănci și companii din România”, a adaugat Cosmin Cosma.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?