[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Intesa vine cu o premiera pe piata autohtona de Internet banking

1 martie 2012

1 martie 2012 – Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo, lanseaza prima aplicatie Mobile Token din Romania – pentru serviciul de Internet banking – care foloseste telefonul mobil in loc de un dispozitiv digipass („Hard Token”). Banca ofera clientilor sai, utilizatori de Internet Banking, posibilitatea instalarii aplicatiei Mobile Token (M-Token) direct pe telefonul mobil.

Aceasta este disponibila acum pentru orice tip de telefon, inclusiv cele de tip „smartphone” cu sistem de operare iOS (iPhone) si Android. Conexiunea la Internet este necesara doar pentru descarcarea initiala a aplicatiei.

Oficialii bancii considera ca M-Token este  o premiera pe piata bancara din Romania deoarece softul de generare a codurilor de securitate se instaleaza direct pe telefonul mobil, fara a mai fi necesar un dispozitiv de tip digipass (hard token). Aceasta facilitate imbina astfel familiaritatea si usurinta folosirii telefonului mobil cu gradul ridicat de securitate oferit de dispozitivele clasice. Ambele sisteme genereaza coduri OTP (One Time Password) pentru autentificarea in aplicatie si coduri MAC (Message Authentication Code) necesare semnarii digitale a instructiunilor de plata.

Serviciul de Internet Banking oferit de Intesa Sanpaolo Bank este disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7, si permite utilizatorilor sai efectuarea unui numar mare de operatiuni, fara a mai merge la banca. De asemenea, in cadrul Pachetului Lider serviciul de Internet Banking este oferit gratuit si are comision 0 (zero) la toate operatiunile intra si interbancare, pentru platile in lei si transferurile in valuta, exclusiv SEPA.

Banca a relansat aplicatia de Internet banking la sfarsitul anului 2010. La inceputul acestui an, aplicatia a suferit un nou „upgrade” permitand deja clientilor autentificarea si generarea de tranzactii prin intermediul telefoanelor inteligente. In prezent, Intesa SanPaolo Bank are 10.000 de utilizatori activi de Internet banking.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?