[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Domeniul inteligentei artificiale are cautare pe bursa romaneasca – Qualitance atrage 1,5 mil. Euro de la investitori

16 decembrie 2019

Qualitance, companie internațională de inovație, tehnologie și Inteligență Artificială fondată în România, a demarat în data de 9 decembrie o ofertă de vânzare de obligațiuni corporative denominate în euro, prin plasament privat cu scadența în trei ani, cu un cupon de 5%, se arată într-un comunicat de presă.

Cererea în piață a fost ridicată, valoarea ofertei fiind depășită din prima zi, cu o suprasubscriere de aproape 60% (raportat la valoarea finală alocată). Compania a atras o finanțare de 1,5 milioane euro, potrivit hotnews.ro .

Obligațiunile au o valoare nominală de 500 euro, o scadență de 3 ani și o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

Conform comunicatului, finanțarea va fi folosită de QUALITANCE pentru a-și continua atât expansiunea pe plan internațional, prin creșterea echipei și eventuale achiziții, cât și extinderea portofoliului de clienți. Anul acesta, compania a deschis subsidiare noi la New York și Londra și și-a extins biroul din Sydney, unde derulează proiecte de inovație și transformare digitală.

“Planurile QUALITANCE pe următorii 3 ani prioritizează investițiile în zona de creștere și dezvoltare a structurii actuale – a echipei, a prezenței internaționale prin entități noi sau chiar achiziții, precum și a portofoliului de clienți alături de care să desfășurăm proiecte complexe de transformare digitală, folosind în special Inteligența Artificială și Machine Learning”, a declarat Radu Constantinescu, co-fondator și managing partner, QUALITANCE.

Oferta a marcat o inovație la nivelul plasamentelor private de obligațiuni corporative din România, fiind prima ofertă desfășurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitație olandeză”, prin care s-a determinat nivelul optim al ratei cuponului obligațiunilor. Astfel, această rată a dobânzii a fost stabilită prin licitație la un nivel care să echilibreze cât mai bine interesul investitorilor și pe cel al emitentului.


Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?