Instantele de rezolvare amiabila a litigiilor cu banci sau asigurari sunt in pericol de disparitie

2 august 2019

Guvernul se opune unor modificări propuse în Parlament la actual sistem de soluționare alternativă a litigiilor (SAL) și care ar conduce la înființarea unei singure enități SAL, care să funcționeze în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

O astfel de modificare ar avea ca efect dispariția instituțiilor de soluționare amiabilă a litigiilor înființate în domeniul bancar și al asigurărilor, scrie profit.ro.

Ordonanța care instituie cadrul legislativ pentru soluționarea alternativă a litigiilor a fost adoptată de Guvern în septembrie 2015 și adoptată de Senat în luna noiembrie a aceluiași an, dar de atunci nu a fost adoptată încă de Camera Deputaților.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash