Inovație în România: Danubius anunță avizarea tehnică a primei case de marcat cu POS bancar încorporat

5 iulie 2021


În contextul conectării caselor de marcat la sistemul de comunicație ANAF pentru creșterea transparenței fiscale și simplificarea procesului de raportare, Danubius va lansa anul acesta un nou produs unic în România – casa de marcat cu POS bancar fiscal integrat.

„Avizarea tehnică a echipamentului a fost obținută, urmând ca în luna septembrie a acestui an produsul să fie disponibil pentru operatorii economici din România,” precizeaza compania.


Danubius a lucrat împreună cu producătorul de case de marcat și aparate bancare DATECS pentru a dezvolta un produs prin care să aducă pe piață o soluție integrată pentru încasări aliniată la legislația fiscală din România.

Vrem să dăm startul unei noi ere în domeniul plăților cu și fără numerar. Am gândit, astfel, această casă de marcat care funcționează pe sistem de operare Android, cu sistem de vânzare mobilă și POS bancar integrat, acoperind mai multe cerințe ale operatorilor economici, cerințe pe care le-am întâmpinat de-a lungul celor 25 de ani de prezență în România,” declară Velin Ganev (foto), Director General al Danubius.

Restaurantele, livratorii și afacerile de retail – principalii beneficiari

Compania spune ca echipamentul BlueCash-50 este primul de acest gen care include casă de marcat, terminal de plată cu cardul și cash, smartphone, imprimantă și cititor de coduri de bare. „Aparatul poate fi conectat la software POS dezvoltat de diferite companii, astfel că operatorii economici nu vor fi nevoiți să facă modificări majore la trecerea către BlueCash-50,” potrivit comunicatului.

Noi recomandăm această casă de marcat în special pentru încasări din livrări, servicii, restaurante și orice business de retail care are nevoie să emită bon fiscal și să încaseze cu cardul bancar pentru produsele sau serviciile oferite. Faptul că aparatul are un ecran color de 5.5 inch cu touchscreen este o soluție pe care am găsit-o pentru a face toate integrările ușor de folosit, iar faptul că are o autonomie considerabilă pe baterie îl face perfect pentru livrări,” completează Velin Ganev.

Inovația, avizată în premieră în România, va deschide oportunități de dezvoltare pentru încasări mai simple și fiabile; echipamentul având cameră frontală integrată și camera pe spate cu dublă funcție – cititor cod de bare și cameră. Aceasta din urmă va putea fi folosită și pentru identificare a personalului avizat sau a clientului în cazul în care exista o aplicație specifică.

Echipamentul este pregătit și pentru integrarea cu sistemul de comunicații ANAF, la fel ca toate aparatele de marcat electronice fiscale Datecs.

___________

Danubius Exim este una dintre primele companii care au pus bazele și-au consolidat piața echipamentelor fiscale, cu o experiență de peste 25 de ani. Danubius are un portofoliu bogat de produse, cum ar fi POS all-in-one, mașini de numărat bani, POS Bancar, cântare electronice care pot fi conectate la aparatele de marcat, precum și soluții de vânzare și gestiune și aplicații care se adresează tuturor categoriilor de clienți și domenii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?