InnovX-BCR: premii de peste 100.000 euro pentru startup-urile participante. Mircea Geoana a prezentat planurile NATO de creare a unui fond de investitii de 1 mld. euro pentru dezvoltarea unui accelerator care sa sustina inovatia in domeniul apararii.

17 iunie 2022

10 start-up-uri cu o cifră de afaceri sau finanțare atrasă cuprinsă între 50.000 de euro și 500.000 de euro și-au prezentat afacerile inovatoare în fața unui juriu format investitori și experți de la companii de top, în cadrul celei cea de-a 10-a ediție InnovX-BCR Demo Day, sub umbrela conceptului „Startup Alliance – Article 5”.

Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul evenimentului a fost de peste 100.000 de euro, fiind oferite de InnovX-BCR și partenerii programului –  Microsoft, DLA Piper, Mindspace, IBM, Veranda Mall, Colliers și Fortech.

La eveniment a participat și Mircea Geoană (Secretar General Adjunct & Președinte al board-ului pentru Inovație NATO), care a prezentat planurile de creare a unui accelerator dedicat Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic (DIANA) și crearea unui fond de investiții de 1 miliard de euro, susținut de NATO.

Cele trei businessuri care i-au impresionat cel mai mult pe jurați au fost: Synaptiq.io, un start-up care reduce timpul de analiză al imaginilor medicale în tratamentul cancerului, Prime Dash, o platformă ce oferă companiilor şi instituţiilor soluţii financiare inovative bazate pe Machine Learning şi Artificial Intelligence, şi Quick Legal, un start-up de tip marketplace ce aduce în acelaşi loc cererea şi oferta de consultanţă în domeniul legislativ.

Printe câștigătorii premiilor speciale se numără:

KIM 4 INDUSTRY (România), o platformă ce integrează mai multe module menite să colecteze și să automatizeze date de teren legate de: starea activelor, mișcările inventarului, eficiența angajaților, fluxul de lucru în producție, alocarea resurselor, este câștigătorul premiului DLA Piper care va beneficia de un atelier exclusiv, personalizat, cu tema „Pre-Investment Due Dilligence”;

Quick Legal (România) este câștigătorul premiului Mindspace, care va beneficia de o campanie de marketing de 1 lună, pe paginile de socializare ale Mindspace Business District, în cadrul comunității;

Quarks Interactive (România), o platformă de învățare ce face înțelegerea fizicii cuantice sau a algoritmilor ușor de înțeles, inclusiv pentru persoanele fără cunoștințe matematice, este câștigătorul premiului oferit de IBM, care va primi credite Cloud Credits în valoare de 12.000 de dolari pentru un an sau în valoare de 18.000 de dolari, timp de 6 luni;

KIM 4 INDUSTRY (România) a câștigat și premiul oferit de Microsoft și va primi consultanță personalizată și conexiuni cu clienții din portofoliul Microsoft, pentru implementarea unui Proof of Concept. în valoare de 15.000 de dolari;

Qpick.App (Lituania), o soluție end-to-end de tip eWallet ce aduce mai aproape consumatorii și magazinele fizice din proximitatea lor, au plecat acasă cu premiul Veranda Mall Proof of Concept, ce își propune să sprijine startup-ul în comercializarea tehnologiei dezvoltate prin validare într-un mediu de afaceri real;

KIM 4 INDUSTRY (România) a primit din partea Colliers Proof of Concept, scopul premiului fiind de a accelera comercializarea tehnologiei dezvoltate de start-up.

Synaptiq.io (România), câștigătorii locului I, care oferă o soluție software bazată pe AI ce urmărește îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor medicale, au primit din partea Fortech Romania, constând într-o prima rundă de investiție bazată pe încheierea cu succes a proceselor de due diligence. 

În ultimii trei ani, InnovX-BCR a accelerat peste 110 companii inovatoare, pregătindu-le pentru a dezvolta afaceri de succes în domeniul tehnologiei, pentru a atrage investiții și pentru a scala afacerile la nivel global,” a declarat Diana Dumitrescu, CEO InnovX-BCR.

Acceleratorul InnovX-BCR este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Oracle, IBM, Startup Grind, Mindspace, DLA Piper, EY, MIT CEE Forum și multe alte companii deschise inovării. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?