Innova Capital cumpara operatorul de plati PayPoint din Romania intr-o tranzactie de peste 50 mil. euro

23 octombrie 2020

Fondul de investiţii Innova Capital cu sediul central în Polonia a cumpărat de la grupul britanic PayPoint com­pa­niile PayPoint Services SRL şi Payzone SA din România într-o tranzacţie de 47 mil. lire sterline (peste 50 mil. euro), potrivit ZF.

Suntem încântaţi să cumpărăm o companie respectată pe piaţa românească a plăţilor. Reţeaua de terminale, parteneriatele cu retailerii şi serviciile de calitate au făcut ca PayPoint România să fie brandul preferat pe acest segment şi partener de încredere pentru retaileri şi furnizorii de servicii. PayPoint este pentru noi baza perfectă pentru a continua dezvoltarea serviciilor oferite, pentru a permite clienţilor accesul la plăţi mai sigure şi mai rapide”, a declarat Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital.

Finalizarea acordului este aşteptată pentru martie 2021, după primirea aprobărilor necesare. Vânzarea vine în contextul în care britanicii vor să îşi concentreze atenţia pe piaţa-mamă.

Consider că semnarea cu succes a acestei tranzacţii va trimite un mesaj pozitiv în contextul actual generat de pandemie, când multe tranzacţii de M&A au fost amânate. Sunt sigură că şi alte fonduri de investiţii se vor uita mai atent la piaţa din România şi curând vom vedea alte tranzacţii interesante“, spune Alina Stăvaru, Partener la RTPR, casa de avocatura care a asistat tranzactia.

În 2020, Innova a fost în negocieri să preia şi operaţiunile Wirecard în România, dar în final cumpărătorul a fost Grupul portughez SIBS.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?