[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

ING, rezultate T1 2024: + 26% numar tranzactii initiate din aplicatia mobila. Un client ING face, în medie, 9 transferuri pe lună. Profitul net creste cu doar 1%.

4 iunie 2024

Noile facilitati introduse de ING Bank in acest an, in premiera, s-au vazut imediat in cresterea gradului de utilizare a aplicatiei mobile. Astfel, prin ING Together – ce propune un cont bancar cu până la patru utilizatori – se pot administra bugete comune și efectua un spectru larg de operațiuni, de exemplu transferuri, cheltuieli online sau prin card, economii.  Introducerea funcției de geolocalizare din Home’Bank permite o detectare rapidă a tranzacțiilor frauduloase efectuate în cadrul aplicației dintr-o altă zonă geografică decât cea indicată anterior de aplicație. De asemenea, poate identifica plăți online frauduloase sau vizualizarea virtuală a cardurilor.

Noile caracteristici ale Home’Bank sunt esențiale în furnizarea celei mai bune și mai sigure experiențe în utilizare, relevante pentru viața de zi cu zi a clienților noștri. În primele 3 luni, 83,7% din totalul clienților persoane fizice ai ING au fost utilizatori activi ai aplicației mobile, fapt care, conform standardelor globale, reprezintă o bază de clienți extrem de digitalizată, clienții logându-se în aplicația mobilă zilnic. De altfel, anul acesta am avut o creștere de 26% a tranzacțiilor inițiate din ING Home’Bank: cu alte cuvinte, un client ING face, în medie, 9 transferuri pe lună.” – Alina Iacomi, Head of Digital Banking.

Rezultate financiare aferente primelor trei luni din 2024

ING Bank România și-a continuat traiectoria de creștere, raportând venituri de 877 milioane lei și active totale de 71,4 miliarde lei, în creștere cu 11,3%, respectiv cu 14,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Se observă o tendință de creștere mai accelerată a depozitelor atrase față de creșterea portofoliului de credite, pe fundalul inflației persistente și a ratelor de dobandă relativ ridicate.

Costurile cu provizioanele de risc au rămas la un nivel scăzut, de aproximativ 58 milioane lei, dar mai ridicat decât în aceeași perioadă a anului trecut. În acest context de creștere al activelor și veniturilor, profitul net raportat este de 347 milioane RON, cu 1% mai mare decât T1/2023.

ING Bank România a oferit noi împrumuturi pentru a sprijini tranziția către un mediu mai sustenabil, oferind credite cu discount-uri eco pentru persoane fizice în valoare de 32 milioane EUR, reprezentând aproximativ 50% din valoarea totală acordată în 2023 (67 milioane EUR). Creditele cu componente de sustenabilitate acordate companiilor au atins 4.5 milioane EUR pentru companii mici, respectiv 670 milioane EUR în credite sindicalizate și bilaterale pentru companii mari. În ceea ce privește fondurile mutuale cu componenta sustenabilă (art.9 conform SFDR), 29 milioane EUR au fost investiți de clienții persoane fizice în primul trimestru.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?