[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

ING raporteaza o crestere de 10% a portofoliului de credite brute si de 315% a costurilor cu provizioanele, pentru trimestrul IV din 2022

17 martie 2023

În anul 2022, „ING Bank România a înregistrat creșteri pentru toți indicatorii de performanță financiară comparat cu anul 2021,” precizeaza banca. Cu toate acestea, in comunicatul de presa se prezinta doar rezultatele aferente ultimului trimestru din 2022. Din tabelul de mai jos se observa ca obtinerea de profit a fost la limita (+3%), in vreme ce costurile cu provizioanele cu crescut cu 315%.

Rezultatele financiare solide ne facilitează implicarea sporită în creditarea economiei reale, demonstrată de creșterea cu 10% a portofoliului nostru de credite,” a declarat Mihaela Bîtu – CEO ING Bank România.

Extindere către noi segmente de consumatori și noi instrumente digitale
In 2022, ING a lansat o ofertă dedicată pentru tineri: Free@ING, care include cont curent, card și Home’Bank pentru tinerii cu vârsta sub 24 de ani, cu 0 taxe și fără costuri administrative. Clienții Free@ING primesc gratuit cardul ING Complet și pot beneficia de reduceri în ING Bazar fără obligația de a încasa venituri recurente sau de a efectua tranzacții. „Această nouă ofertă întărește prezența bancii în segmentul de vârstă 18-24 ani și consolidează poziția ING ca banca generației următoare, completată de noi oferte pentru familii și clienți premium. ” – potrivit comunicatului.

Pentru a adresa evoluția crescătoare a dobânzilor, ING și-a ajustat portofoliul de produse, introducând creditul cu dobândă fixă pe o perioadă de 5 ani pentru a permite clienților predictibilitatea pe care și-o doresc, precum și creditul personal cu dobândă variabilă.

De asemenea, din trim. IV ’22, clienții ING pot împărți digital nota de plată sau factura folosind o nouă funcționalitate introdusă în Home’Bank. Disponibilă în meniul de plăți al aplicației de mobile banking, noua funcționalitate poate fi utilizată pentru orice tip de cheltuieli făcute în comun: restaurant, filme, benzinărie, călătorii și multe altele. Dacă până acum clienții ING Home’Bank puteau transfera bani prietenilor folosind numărul de telefon, prin această funcționalitate pot crea o cerere de plată. Noua opțiune vine cu un modul de funcționalitate complet, care permite administrarea și verificarea statusului fiecărei cereri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?