Fintech-urile inspira bancile. ING lanseaza un serviciu de economisire, comparabil cu pusculitele Vault de la Revolut

24 aprilie 2020

Începând din aprilie, ING Bank Romania le oferă clienților serviciul Round Up care le permite să economisească bani în timp ce fac plati cu cardul, cu mobilul sau online. Această opțiune este disponibilă pentru clienții ING care sunt și utilizatori ai ING Home’Bank. Serviciul Round Up poate fi activat sau dezactivat din secțiunea alocată conturilor de economii.

Cum functioneaza Round Up


După ce serviciul a fost activat de către clientul ING Bank, suma în lei plătită cu cardul de debit, cu telefonul mobil la un POS sau online va fi rotunjită până la următorul multiplu de 5. Diferența va fi mutată din contul lor curent în cel de economii sau într-un cont de economii nou, creat online.

De exemplu, dacă clientul plătește 17 lei, economisești 3 lei cu Round Up sau dacă plata este de 83 de lei, banii economisiți sunt 2 lei. Clienții au acces la economiile lor în orice moment și pot transfera suma economisită din contul de economii în cel curent.

În plus, clienții ING Bank pot alege să înmulțească suma care intră în contul lor de economii de două ori, de cinci sau de 10 ori. Pentru multiplicatorul x5 și x10, se poate seta o limită lunară în aplicația ING Home’Bank.

În cazul în care nu există bani în contul curent, suma Round Round nu va fi debitată astfel încât clientul să nu rămână cu un deficit. Mai mult, clienții primesc o dobândă de 1% pe an pentru economiile lor. Activarea și utilizarea serviciului Round Up este gratuita.

„Desigur, trecem printr-o perioadă dificilă și economiile sunt mai importante ca niciodată. Vrem să ajutăm clienții ING să economisească bani ușor, automat și aflându-se în control total pe întregul parcurs al procesului, chiar și atunci când cheltuiesc bani. Toți clienții noștri efectuează plăți, dar doar o treime economisesc – acest serviciu este de fapt un beneficiu al acestor plăți, fiindcă ele te ajută să economisești.”, a declarat Javier Montes Pita, Head of Retail, ING Bank Romania. 

Serviciul Round Up vine in contextul in care 69% dintre români au declarat că rămân fără bani înainte de a obține următorul salariu și că nu pot economisi din cauza veniturilor mici, potrivit unui studiu internațional ING lansat la sfârșitul anului trecut.

Banca recomanda ca economiile pe care ar trebui să le avem pentru cheltuieli neprevăzute sa fie între trei și șase salarii lunare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?