ING lanseaza in toamna un nou produs de plati mobile

21 iulie 2015

ING urmeaza sa ataseze in curand la ING Bazar si o metoda de plata mobila, astfel incat sa nu mai ai nevoie de portofel si de carduri pentru a plati la comercianti, scrie wall-street.ro. De altfel, banca nu este la prima experienta cu platile mobile, dupa ce a lansat ING Pay in urma cu doi ani, pentru a testa apetitul pentru platile mobile, dar la momentul respectiv existau multe limitari hardware si era greu „sa prinzi adoptie”.

„Doar o parte din telefoane erau eligibile la vremea respectiva, doar daca iti luai un micro-SD de la banca. Nu am vrut sa vedem daca exista piata pentru produs, pentru ca nu exista, ci am vrut sa testam apetitul oamenilor care il incercau”, spune Robert Anghel,Head of Digital Channels in cadrul ING Bank.

Oamenii care au cumparat ING Pay faceau gestul de a scoate telefonul, sa deschida o aplicatie, sa plateasca, sa plece…si sa il uimeasca pe casier.
In noul produs de plata mobila, ING nu va refolosi la nivel tehnologic nimic din constructia ING Pay, dar se va baza pe experienta castigata cu acest produs si pe intelegerea comportamentului clientului doritor de plati mobile. Noul produs ar putea sa completeze experienta platilor contactless, inlocuind practic cardul contactless cu telefonul de tip smartphone, dar banca analizeaza si varianta platii prin scanarea de coduri QR.

Lansata comercial in mai 2015, ING Bazar este o platforma digitala de cumparaturi care ofera reduceri clientilor bancii in sistem cash-back. Prin acest produs, un client care plateste cu cardul ING Card Complet la anumite magazine inrolate in ING Bazar primeste un procent din valoarea tranzactiei inapoi. Pentru a beneficia de aceasta facilitate, clientii trebuie sa isi activeze ofertele la comercianti prin platforma ING Bazar, care poate fi accesata din aplicatia de Home Bank sau din aplicatia de smartphone, disponibila in prezent doar pe iOS si Android. Oficialii ING promit totusi ca in aceasta vara va fi disponibila si aplicatia pentru Windows Phone.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?