ING – calendarul schimbarilor programate pentru trimestrul II. Banca va renunta la SMS ca metoda de autorizare a platilor cu cardul.

18 martie 2021

ING isi anunta clientii ca, din 19 aprilie 2021, vor fi notificati atunci când folosesc cardul pentru plăți la POS/ online sau retrageri de numerar de la ATM, pe teritoriul Uniunii Europene. Notificările vor fi transmise prin email sau prin SMS.

„Astfel, fie că plătești în euro sau într-o monedă națională diferită de euro (a unui stat membru UE), iar moneda tranzacției este diferită de moneda contului atașat cardului, vei fi notificat cu privire la costurile totale de conversie valutară, aferente tranzacției cu cardul. Costurile sunt exprimate procentual prin raportarea acestora la cea mai recentă rată de schimb valutar de referință disponibilă, emisă de Banca Centrală Europeană,” precizeaza ING.


Noutatea primaverii din Home Bank-ul ING este legata de autorizarea plăților cu cardul. Astfel, incepând cu 23 aprilie 2021, toate plățile online făcute cu cardul de persoană fizică sau cu VISA Business, care necesită măsuri suplimentare de autentificare, vor putea fi autorizate exclusiv din Home’Bank. Asta înseamnă că precedentele metode de autorizare (precum codul primit prin SMS) nu vor mai fi folosite.

De asemenea, incepând cu 25 mai 2021 pentru plățile cu cardul de tip Jocuri de noroc (Gambling) se va aplica un comision în valoare de 3,9 lei per tranzacție, plus 1,9% din suma tranzacției pentru tranzacții cu cardul de lei și respectiv 0,8 euro plus 1,9% din sumă, pentru tranzacții cu cardul de euro. În tranzacțiile de acest tip se numără: jocurile de noroc, pariurile, jocurile la casino, biletele de loterie etc.

Tot de la 25 mai a.c., dacă ai mai multe conturi curente în EUR, comisionul unic de administrare de 2 euro/lună se va aplica pentru fiecare cont în parte. Poți să închizi conturile pe care nu le folosești direct din Home’Bank sau în orice ING Office.

In ceea ce priveste depunerile fara card, banca reaminteste clientilor sai ca pot primi bani „super simplu” de la non-clienți ING. Ei pot depune bani la bancomatele ING în baza unui cod, fără să fie nevoie de card. De acum maximul sumei depuse fără card este de 75.000 RON per deponent în decursul a 18 luni.

In fine, ING mai precizeaza ca incepând cu 1 iunie 2021, clientii vor putea transfera bani în regim de urgență direct din Home’Bank din conturile în valută pe care le detin. Banii vor ajunge în aceeași zi lucrătoare, dacă tranzacția a fost făcută în intervalul orar permis ordinelor de plată în regim de urgență și va fi comisionată conform listei de taxe si comisioane. Transferul poate fi făcut în oricare dintre următoarele monede EUR, USD, GBP, HUF, CAD, CHF, DKK, SEK, şi PLN.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?