[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

ING Bank va oferi un curs valutar mai favorabil pentru platile in valuta cu cardul, de la 1 mai. Diferenta fata de cursul BNR ajunge in prezent la 3,5%.

5 martie 2020

În prezent, banca vinde euro cu aproape 5 lei, la tranzacțiile cu cardul. ING anunță un “curs valutar personalizat” pentru transferurile din internet banking și plățile cu cardul în limita a 10.000 de lei/lună echivalent.

Chiar dacă n-are comisioane explicite pentru plățile în valută sau retragerile în numerar din străinătate, ING taxează clienții prin cursul valutar nefavorabil, mai ales în cazul utilizării cardului, scrie profit.ro.

De la 1 mai cursul de schimb aplicabil clienților care utilizează în mod frecvent banca va fi nivelat pentru transferuri și tranzacțiile cu cardul.

“Va fi mai bun decât cursul actual din Home’Bank”, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții băncii. Astfel, dacă cursul calculat de BNR pentru 3 martie este de 4,8074 lei/euro, cursul de vânzare pentru tranzacțiile prin internet banking și la bancomatele ING este de 4,8758 lei/euro, cu circa 1,4% mai mare. Cursul standard pentru tranzacțiile cu cardul la POS, online  sau bancomatele altor bănci este de 4,9768 lei/euro, adică cu peste 3,5% mai mare. Cursul ING este cu peste 3% mai mare și decât cursul practicat de VISA (4,8265), siglă sub care sunt emise cardurile.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?