[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

ING Bank Romania se asteapta ca rata solicitarilor pentru amanarea platii ratelor sa ajunga la 20% din totalul persoanelor imprumutate, pana la jumatatea lunii mai

14 aprilie 2020

ING Bank România are până în acest moment aproape 20.000 de cereri de amânare a plăţii ratelor, iar din acest total circa 1.000 sunt persoane juridice, restul fiind persoane fizice, potrivit ZF.

Numărul total de solicitări pentru amânarea ratelor reprezintă 10% din numărul persoanelor împrumutate, dar până la jumătatea lunii mai, când se va termina perioada deschisă pentru astfel de aplicaţii, se aşteaptă ca rata solicitărilor la ING să crească chiar şi până la 20%.

Deşi cererea a scăzut considerabil pentru creditele ipotecare şi creditele de nevoi personale, Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România spune că în această perioadă de incertitudine, mai ales economică, oamenii încă accesează credite pentru achiziţionarea de imobile, dar şi pentru nevoi personale.

“Luna martie a fost, de fapt, o lună bună pentru că s-au încheiat multe credite care au fost iniţiate înainte de venirea acestei crize, dar şi în săptămânile recente, a fost o cerere undeva la 25-30% la volumul creditelor ipotecare de dinaintea crizei. Există activitate, dacă urmărim statisticile legate de plăţi se vede un impact, dar volumele sunt destul de reziliente, la un moment dat va veni şi un punct de inflexiune dacă această perioadă va dura prea mult”, afirmă Mihaela Bîtu. CEO, ING Bank România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?