ING Bank Romania nu renunta la ideea majorarii comisioanelor pentru incasarile comercianilor la POS, doar o amana pentru trei luni

18 martie 2020

ING Bank Romania anunta o serie de masuri pentru clientii cu credite, afectati in mod tranzitoriu de epidemia de COVID-19. Astfel, in cazul persoanelor fizice cu credite de nevoi personale și imobiliare, care solicită în mod direct măsuri de sprijin, „putem aplica amânarea plății ratelor până la 2 luni.”, potrivit comunicatului.

„Durata creditului va fi extinsă în concordanță, pentru a păstra același nivel pentru ratele lunare. Clienții care au nevoie să apeleze la această opțiune sunt rugați să trimită un email la adresa: contact@ing.ro.”, precizeaza banca.


Pentru clientii IMM-uri și micro-companii, banca se angajeaza ca va înlesni aprobarea reînnoirii pe 3 luni a facilităților de finanțare a capitalului circulant, fără a fi nevoie ca ei să se prezinte la bancă.

„Măsura se aplică clienților cu scadență la facilitățile de credit în următoarele 3 luni și care nu se află deja într-un proces de remediere sau de restructurare a creditelor existente. În cazul unei afectări semnificative a business-ului în contextul pandemiei COVID-19, în care măsura de mai sus nu este suficient de acoperitoare, rugăm clienții aflați într-o astfel de situație să ne contacteze, pentru a identifica cele mai potrivite soluții.”, mai precizeaza banca.

De asemenea, ING Bank Romania nu renunta la ideea de a mari comisioanele percepute comerciantilor pentru incasarile la POS, de la 0,8 la 1% din suma platita de client, doar amana cu trei luni implementarea masurii. Initial, termenul de intrare in vigoare era de la 1 aprilie 2020.

Acest comision nu afectează în niciun fel comisioanele plătite de persoanele fizice.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash