[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Infochioscurile instalate pe raza sectorului 6 permit acum si plata amenzilor de circulatie

9 mai 2011

9 mai – 2011, Primaria Sectorului 6 impreuna cu Piraeus Bank au anuntat trecerea la cea de-a doua etapa a proiectului „Plata taxelor cu cardul la infochiosc”, odata cu acceptarea la plata si a amenzilor ce pot fi platite la jumatate in primele 48 de ore de la constatatrea contraventiei. Imbunatatirea tehnologiei folosite in acest sistem, precum si cresterea numarului de locatii in care au fost amplasate infochioscurile reprezinta o alta caracteristica a acestei etape.

Pana in prezent, sistemul a inregistrat un numar de peste 6.500 de plati taxe si impozite in valoare de peste 125.000 de euro la un numar total de peste 15.500 de utilizatori (vizitatori), cifre ce reprezinta aproximativ 20% din totalul sumelor colectate din platile cu cardul.

Implementat in anul 2009, pentru prima data in Romania, Sistemul de Infochioscuri Inteligente a pus la dispozitia cetatenilor sectorului 6 o alternativa inovativa pentru plata taxelor si impozitelor locale. Amplasate in Centrele Comerciale mari ale sectorului, aceste Infochioscuri vin in intampinarea unei nevoi reale a cetatenilor si anume „evitarea cozilor, a aglomeratiei si a birocratiei de la ghiseul clasic”.

„Plata taxelor cu cardul la Infochiosc” este un proiect initiat de Serviciul Public pentru Finante Publice Locale Sector 6 (Primaria Sector 6) si desfasurat in parteneriat cu Piraeus Bank Romania care, in calitate de banca acceptatoare, a implementat tehnologia platii cu carduri la POS neasistat si Printec Group Romania in calitate de furnizor al solutiei tehnice pentru Sistemul de Infochioscuri.

Programul are la baza o tehnologie larg raspandita in tarile din vestul Uniunii Europene, si anume tehnologia pentru Plati Neasistate (Unattended Payments) cu card bancar, adica un terminal specializat, prin care utilizatorul interactioneaza direct cu informatia necesara in regim self-service.

Proiectul este unic in Romania si valentele sale sunt inovatoare la nivelul Europei. Procedura de plata presupune autentificarea utilizatorului prin scanarea electronica a cartii de identitate, afisarea sumelor de plata pe categorii de taxe, impozite sau amenzi, prin interconectarea cu aplicatia de calcul a taxelor si impozitelor folosita de S.P.F.P.L. Sector 6. Plata acestora, totala sau partiala, adica a uneia sau a mai multor categorii de taxe, se face folosind un POS bancar garantat si certificat conform cerintelor si rigorilor sistemului bancar si al organizatiilor procesatoare de carduri (VISA, MASTERCARD).

Informatizarea administratiei publice locale nu este o optiune, este o obligatie! In calitatea pe care o am, de Primar al Sectorului 6, voi continua aceste proiecte si in mod cert administratia pe care o reprezint va ramane un etalon al debirocratizarii, eficientei si transparentei actului administrativ.” a declarat Cristian Constantin Poteras, Primarul Sectorului 6, Primaria Bucuresti.

‘’Aceste prime terminale POS neasistate au fost implementate in Romania in premiera de Piraeus Bank si suntem incantati ca proiectul s-a bucurat de succes astfel incat alte 4 astfel de POS-uri vor fi instalate in zone cu trafic intens, unde prezenta lor este necesara. Dotate cu o aplicatie informatica prietenoasa si usor de folosit, ele sunt de fapt niste functionari virtuali care stau la dispozitia locuitorilor sectorului 6 in fiecare zi, pana la orele tarzii la care mallurile si hypermarketurile din sector sunt deschise.  Misiunea lor este de a oferi detinatorilor de card bancar confort si libertate de miscare in achitarea taxelor, impozitelor locale si amenzilor, inlaturand constrangerile presupuse de plata acestor obligatii financiare care, pentru a fi onorate, presupuneau deplasarea la sediile Serviciului Public pentru Finante Publice Locale (SPFPL) Sector 6, Bucuresti. ” a declarat Mioara Georgescu, Director Dezvoltare Carduri, Piraeus Bank Romania.

„Ideea proiectului in sine a fost surprinzatoare in Romania – a trebuit sa detaliem fiecare aspect al solutiei care, impreuna cu avantajele mai mult decat evidente, a starnit entuziasmul beneficiarului. Principala problema a fost adaptarea solutiei tehnice la cerintele legislative din Romania referitor la plata taxelor si impozitelor locale, pe care suntem mandri sa spunem ca am depasit-o cu success”, a declarat Toni Cristescu, Country Manager, Printec Group Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?