In ultimele 18 luni, NETOPIA mobilPay a atras in online peste 1.200 de comercianti iar 860.000 de carduri au fost procesate pentru prima oara prin platforma companiei

29 iulie 2014

NETOPIA mobilPay a procesat in primul semestru al anului 930.000 de tranzactii online cu cardul in valoare de peste 37 milioane euro, cu 35% mai mari fata de primele sase luni ale anului trecut. In aceeasi perioada, s-au efectuat 200.000 de microplati prin telefon (SMS) valoarea acestora fiind de 1,5 milioane euro, similar celei din prima jumatate a lui 2013.

Potrivit reprezentantilor NETOPIA mobilPay, cresterea tranzactiilor online cu cardul procesate de companie se datoreaza atat numarului tot mai mare de romani care opteaza pentru plati online, cat si comerciantilor, „care au inteles ca solutiile de plata online cu cardul si mobilul au devenit o necesitate”.

Astfel, numarul cardurilor folosite pentru prima data pentru plati online procesate de NETOPIA mobilPay in S1 al anului s-a ridicat la circa 350.000, dupa ce, in 2013, procesatorul a inregistrat in total 512.000 de carduri folosite pentru prima data pentru plati online. De asemenea, procesatorul a atras in portofoliu, in prima jumatate a anului, peste 500 de comercianti noi, de la magazine online, la furnizori de utilitati si companii de turism.

„Este evident pentru toata lumea ca plata online cu cardul a devenit fireasca pentru consumatorul roman, urban, care isi petrece majoritatea timpului online. Acasa, la servici, in vacanta, romanul este conectat in permanenta. Ne bucura faptul ca, pe zi ce trece, comerciantii inteleg acest lucru si adopta cu deschidere solutiile de plata online, inclusiv cele dedicate terminalelor mobile”, declara Antonio Eram, CEO NETOPIA mobilPay.

In ceea ce priveste platile procesate prin aplicatia de mobile mobilPay MasterCard mobile, acestea isi mentin ritmul de crestere, numarul lor dublandu-se in 2014 fata de 2013. Si valoarea medie a platii online cu cardul a crescut in primul semestru la 180 lei, fata de 150 lei in 2013, in timp ce valoarea tranzactiei medii procesate de NETOPIA mobilPay de pe smartphone-uri si tablete a crescut cu 5% in 2014 fata de 2013.

NETOPIA mobilPay este liderul pietei locale de mobile commerce si unul dintre cei mai importanţi procesatori de plaţi online prin card. Compania a procesat anul trecut 2,2 milioane de tranzactii online cu cardul, in valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul platilor realizate cu cardul in Romania. Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plati online i s-au alaturat peste 700 comercianti noi, printre care operatori aerieni si agentii de turism importante din tara.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?