In ultimele 12 luni s-a dublat numarul companiilor care lucreaza cu un fintech pe segmentul plati internationale

20 mai 2020

Ebury România, filiala locală a fintech-ului internaţional Ebury, estimează că 28% dintre cele 12.300 de companii din România cu o cifră de afaceri de peste 1 mil. euro lucrează deja cu un fintech, în timp ce 66% din acestea se gândesc la un parteneriat cu un furnizor de servicii financiare de tip fintech, potrivit informaţiilor transmise de companie, citate de ZF

In urma cu exact un an, Ebury estima că din aceste companii, care tranzacționează un volum semnificativ de plăți internaționale, aproximativ 13% lucrează deja cu un fintech. La acel moment se estima că circa 30% iau în considerare încheierea, pe parcursul următorului an, a unui parteneriat cu un furnizor de servicii financiare de tip fintech, în paralel cu actualele servicii bancare tradiționale cu care sunt obișnuiți.

Compania a anuntat ieri introducerea serviciului de plati instant.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?