[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

In primele cinci luni din 2020, utilizatorii ING Home Bank din segmentul retail au efectuat aproximativ 19,8 milioane de tranzactii. Peste 90% au provenit de pe dispozitive mobile.

27 iulie 2020

Dintre cei 1,4 milioane de clienți din segmentul de Retail, aproximativ un milion folosesc activ Home’Bank. Aproape 50.000 de noi clienți și-au activat contul de ING Home’Bank în perioada martie – mai.

În ceea ce privește gradul de utilizare, în primele cinci luni din 2020, clienții ING au generat un trafic de peste 79,9 milioane de sesiuni și au efectuat aproximativ 19,8 milioane de tranzacții, dintre care mai mult de 90% au provenit de pe dispozitive mobile.

Clienții ING Bank România și-au folosit mai des telefonul mobil pentru accesarea produselor din portofoliul băncii. Așadar, aproximativ 44% din totalul creditelor de nevoi personale au fost accesate în Home’Bank, iar peste 50% dintre fondurile mutuale de investiții au fost deschise în platforma de internet banking de către clienții băncii în perioada de izolare.

Totodată, numărul de tranzacții e-commerce între 16 martie şi 15 mai s-a majorat cu 27% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce reprezintă o rată normală de creștere în raport cu anul precedent, însă valoarea acestora a crescut cu aproximativ 20%. Ziua în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacții în rândul clienților ING Bank România a fost 10 aprilie, cu aproape 250.000 de tranzacții online.

De asemenea,numarul conturilor de economii deschise de către clienții ING prin platforma Home’Bank a crescut cu 144% în al doilea trimestru din 2020 în raport cu aceeași perioadă din 2019, majorarea fiind stimulată și de lansarea noii soluții de economisire Round Up, care permite rotunjirea tranzacțiilor. Sumele deținute de clienții ING în conturile de economii și conturile curente au crescut cu 24% comparativ cu luna mai 2019.

Comportamentul de consum al clienților ING Bank România în perioada regimului de izolare

Categoria FMCG, reprezentată în special de supermarket-uri a beneficiat, în mod previzibil, de cea mai mare creștere în materie de vânzări. Așadar, deși numărul tranzacțiilor a scăzut în perioada stării de urgență, valoarea totală a acestora a crescut, generând o creștere de până la 50% a valorii medii a unui bon de cumpărături pentru clienții ING Bank România.

Pe locul doi, sectorul de redecorare a locuinței (mobilier, amenajări interioare, materiale de construcții) a înregistrat o creștere de 23% la mijlocul lunii martie, comparativ cu mediile săptămânale ale lunii februarie, întrucât clienții ING au avut nevoie să își optimizeze spațiul pentru a lucra de acasă sau pentru a-și petrece timpul mai confortabil.

La polul opus, cea mai afectată categorie a fost cea a călătoriilor, unde volumul total săptămânal al sumelor cheltuite a scăzut cu până la 96% comparativ cu media săptămânală din februarie pentru bilete de avion, agenții de turism și hoteluri. De asemenea, cheltuielile asociate categoriei transport au înregistrat scăderi semnificative, de până la 80% pentru închirierile de mașini şi transportul în comun.

Tranzacțiile în sectorul reprezentat de restaurante și fast food au scăzut cu până la 90% în ultimele două săptămâni din martie față de media săptămânală a lunii februarie. Clienții ING au preferat să folosească aplicațiile de livrare de mâncare, care au avut creșteri de până la 100% în lunile martie și aprilie, în raport cu luna februarie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?