In context de coronavirus, Pago incurajeaza platile cu telefonul, de acasa. Toate functionalitatile aplicatiei sunt oferite gratuit, timp de cel putin 30 de zile.

12 martie 2020

Pago, aplicația românească pentru plăți, devine integral gratuită pentru toți utilizatorii săi, cu scopul de ajuta la limitarea extinderii COVID-19. Gratuitatea se aplică automat pentru toți utilizatorii timp de cel puțin 30 de zile, începând cu 12 martie 2020.

Prin această măsură se încurajează plățile cu telefonul, de acasă, pentru a evita mersul în colectivitate pentru plata facturilor, a taxelor și impozitelor locale sau a altor tipuri de plăți

Abonamentele activate anterior vor avea perioada de valabilitate prelungită cu perioada cât aplicația va rămâne gratuită pentru toți utilizatorii

Prin aplicația Pago s-au plătit în siguranță până acum peste 2 milioane de facturi, fiind folosită lunar de peste 135.000 de utilizatori. Abonamentele care permit plata a mai mult de 5 facturi plătite/lună sau plata taxelor și a impozitelor locale devin gratuite în perioada menționată.

În acest moment, aplicația permite plata facturilor către peste 260 de furnizori de utilități locali și naționali (aproximativ 95% dintre furnizorii din România), plata taxelor și impozitelor locale prin integrarea cu ghiseul.ro, reîncărcări de credit pe mobil, realizarea de asigurări RCA și de călătorie și realizarea de donații către 15 ONG-uri din România.

Pago a fost creat pentru a evita statul la cozi și pentru a simplifica plata facturilor, asigurărilor, reîncărcărilor de credit pe mobil, a taxelor și impozitelor. În acest moment, știm că statul la cozi ne poate afecta și sănătatea. Simțim că este de datoria noastră să facem tot ce putem pentru a minimiza răspandirea virusului COVID-19. De aceea, am hotărât să eliminăm nevoia unui abonament cu plată pentru utilizarea unor funcționalități ale aplicației. Sperăm că, astfel, cât mai mulți oameni, mai ales cei aflați la risc de îmbolnăvire, vor evita statul la coadă și vor trece cu bine peste această perioadă. Pe această cale, invităm utilizatorii Pago să folosească aplicația și pentru realizarea plăților necesare pentru cei mai în vârstă, care altfel ar trebui să se deplaseze în colectivitate, a declarat Adrian Cighi, co-fondator Pago.

Ce trebuie să știe utilizatorii

În perioada menționată toți utilizatorii vor beneficia de aplicație gratuit, fără limită la plăți de facturi, suspendându-se în perioada menționată pragul de 5 facturi sau limitările pentru anumite funcționalități (ex. plata de taxe și impozite) pentru care ar fi fost necesară activarea unui abonament Premium sau Nelimitat.

Utilizatorii care au activat deja un abonament cu plată sau o perioadă de încercare gratuită vor primi automat o extindere cu numărul de zile aferent – 30 de zile inițial sau mai mult, în cazul în care această perioadă va fi prelungită ulterior.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash