In 2010 s-au tranzactionat peste 100 mld. lei pe cardurile emise in Romania

10 februarie 2011

10 februarie, 2011 – Anul 2010 pe piata cardurilor s-a incheiat cu un total de 295 milioane de tranzactii, in valoare de  100,5 mld. Lei (23,8 mld. Euro). 90 de milioane tranzactii in valoare de 12,5 mld. Lei s-au realizat la POS, in vreme ce 205 milioane tranzactii, in valoare de 88 mld. Lei s-au efectuat la ATM.

Fata de anii anteriori, datele releva o schimbare majora a comportamentului posesorului de card din Romania care a ajuns ca aproape o treime dintre tranzactii sa le faca la comercianti.

Schemele de plata au anuntat cresteri spectaculoase in privinta gradului de tranzactionare la POS. Cele mai recente date vin din partea MasterCard care a facut public faptul ca tranzactiile la comercianti au crescut  in 2010, comparativ cu anul precedent, cu 30% pe cardurile MasterCard si cu 16% pe cardurile Maestro.  In cazul Visa, cresterea a fost de peste 27% pe intregul portofoliu (carduri embosate si neembosate).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash