Important retailer online autohton va introduce anul acesta plata prin bitcoin

3 octombrie 2014

F64 Studio, cel mai mare retailer specializat in comertul cu echipamente foto-video din Romania, va introduce pana la finalul acestui an posibilitatea platii prin bitcoin, devenind astfel primul magazin online de mari dimensiuni care va introduce aceasta modalitate pe piata.

“Bitcoin este o chestiune interesanta, inovativa. Nu stiu cat se potriveste pentru business-ul f64 dar vrem sa-l implementam pana la sfarsitul anului. Am vrea sa-l lansam dupa Black Friday, exact inainte de sarbatori.”, a declarat Marian Alecsiu, CEO al F64, in cadrul emisiunii WALL-STREET 360. Alecsiu a mai precizat ca pentru implementarea platii cu Bitcoin „sunt mai multi parteneri cu care suntem in discutii”.

Aceasta extensie a modalitatilor de plata, chiar dacă nu este sigur ca se potriveste afacerii sale, vine din convingerea managerului ca oferirea de noi modalitati pentru achizitionarea produselor contribuie la cresterea vanzarilor. Un astfel de exemplu este plata in rate. F64 a adoptat tarziu acest concept, in urma cu doi ani, Alecsiu fiind sceptic ca aceasta modalitate va prinde, in conditiile in care – initial – clientul platea in plus 40% din cauza dobanzii. Cu toate acestea, realitatea pietei l-a infirmat, astfel ca s-a ajuns ca plata prin card sa detina in prezent aproape 20% pe site-ul f64.

Alecsiu apreciaza acest procent ca fiind inca mic insa cresterea lui nu (mai) tine de incredere ci de costuri si promovarea comertului electronic, activitate pe care emitentii trebuie sa o ia mult mai in serios.

„Faptul ca multi dintre clienti prefera sa plateasca in numerar nu este o problema de incredere. Suntem de multi ani in piata si clientii ne cunosc. Este o problema la banci legata de comisioane si utilizare. Ne-am bucura sa vedem niste eforturi din partea furnizorilor de servicii in aceasta zona. N-am insa mari sperante aici.”, a mai adaugat managerul f64.

Odata ce este convins de ceva, managerul f64 exploateaza la maximum potentialul. Asa se face ca f64 este, probabil, comerciantul online cu cele mai multe programe de plata in rate implementate. In acest moment, sunt posibile plati intre 6 si 15 rate in parteneriat cu nu mai putin de 8 institutii: Credit Europe Bank, GarantiBank, Piraues Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR, Cetelem si BRD Finance.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?