Idea::Bank lanseaza un card de credit in parteneriat cu eMAG. Doar prima tranzactie este purtatoare de dobanda!

23 decembrie 2020

Update – „Momentan suntem in faza beta, produsul este disponibil pe categora de telefoane mobile vandute de eMAG”. Noua solutie de finantare a cumparaturilor online „este revolutionara deoarece presupune flux integral online iar clientul completeaza un singur camp, analiza fiind facuta in baza unui nou scoring dezvoltat cu Idea::Bank”, potrivit eMAG.

###


Idea::Bank propune un nou concept de business odata cu lansarea unui produs dedicat finanțarii coșului de cumpărături al persoanelor fizice printr-un card de credit contractat 100% online, chiar în momentul plății, fără a fi necesară vreo vizită la bancă, potrivit Revistei BIZ.

Un cumpărător din platforma online Idea::WebCredit poate să-și achite coșul de cumpărături odată cu contractarea unui card de credit in rate Idea::smart shopping card. Produsul este purtător de dobândă doar la prima tranzacție, tranzacțiile următoare făcându-se cu dobândă zero.

Spre deosebire de un credit bancar clasic, acordat pe criterii intrinseci ale băncii, acest card de credit ține cont de istoricul tranzacțional al clientului în platforma eMAG: cu alte cuvinte, cu cât ai tranzacționat mai mult și mai frecvent în acest magazin online, cu atât mai mult îți cresc șansele de încadrare la un card de credit,” a precizat Alin Fodoroiu – vicepreședinte executiv business la Idea::Bank.

Clientul nu trebuie să vina la bancă pentru că, după ce a ales ca metodă de plată un card de credit online de la Idea::Bank, va intra ­într-o sesiune de înregistrare video prin care vei fi identificat pe bază de carte de identitate și va semna ulterior contractul prin semnătură digitală calificată. Astfel, banca va emite în numele clientului un card de credit cu care va fi achitat coșul de cumpărături, iar plasticul va ajunge prin curier în câteva zile.

Suma maximă a limitei de credit este mai mare sau egală cu valoarea coșului de cumpărături, așadar vei putea să faci și alte tranzacții după primirea fizică a cardului de credit, de această dată cu dobândă zero,” a adaugat Fodoroiu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?