Guvernul vrea ca impactul bugetar al scutirilor pentru Horeca si „pacanele” sa fie acoperit din combaterea fraudei fiscale din domeniul comertului electronic. Urmeaza controale ANAF la magazinele online.

17 iunie 2020

Guvernul are pe ordinea de zi un proiect de OUG prin care sectorul Horeca va fi scutit pentru 90 de zile de impozitul specific, iar pentru “păcănele” nu se vor datora taxele aferente autorizațiilor de exploatare.

Impactul bugetar al acestor scutiri, evaluat la 250 mil. lei, se asteapta sa fie contracarat in urma controalelor din industria de comert electronic, pentru a combate frauda fiscala, potrivit hotnews.ro

“Acoperirea impactului bugetar negativ se va realiza prin acțiunile ANAF de consolidare a monitorizării și controalelor în domeniul comerțului electronic, sporirea măsurilor de combatere a fraudei fiscale, mai ales în domeniul TVA, inclusiv a fraudei transfrontaliere în acest domeniu. Aceste acțiuni vor fi susținute și prin procesul de conectare a aparatelor de marcat electronice la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.”, conform notei de fundamentare a Ministerului Finanțelor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?