[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Guvernul si-a propus sa digitalizeze complet serviciile publice pana in 2030

11 octombrie 2023

România ar trebui să ajungă la 100% grad de digitalizare a serviciilor publice până în 2030, conform Busolei Digitale, a declarat secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării Bogdan Dumea, in cadrul conferinţei „Economia socială în era digitală”, eveniment organizat de Asociaţia Română pentru Smart City, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai precizat ca „în această perioadă, unul dintre cele mai importante subiecte pentru minister este inteligenţa artificială„.

Chiar acum două săptămâni am lansat Strategia naţională pentru inteligenţa artificială în consultare publică şi încă suntem în perioada în care aşteptăm feedback din partea tuturor stakehoder-ilor. Această tehnologie poate avea un impact semnificativ în zona de economie socială şi este o tehnologie care are un potenţial uriaş de a transforma toate zonele economiei.”, a adaugat Dumea.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?