[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Guvernul amana aprobarea proiectului de lege privind reducerea comisioanelor pentru platile cu cardul

5 februarie 2014

Proiectul de lege privind limitarea tranzactiilor in numerar si reducerea comisioanelor bancare va fi aprobat de Guvern “probabil saptamana viitoare”, a anuntat astazi premierul Victor Ponta, precizand ca a avut o noua discutie pe aceasta tema cu ministrul Finantelor.

„Am discutat din nou cu ministrul de Finante si, probabil saptamana viitoare, ca proiect de lege, vom veni cu acea initiativa prin care, pe de-o parte, se limiteaza tranzactiile in numerar la 10.000 lei, la persoane fizice dar, in paralel cu plafonarea comisioanelor bancare, in asa fel incat oamenii sa nu piarda nimic, iar bancile, care o sa aiba rulaj mai mare, sa nu isi creasca neaparat profitul pe seama oamenilor, ci sa fie un mod de combatere a evaziunii fiscale, dar si de sprijin pentru populatie care sa nu afecteze bancile”, a spus Ponta in deschiderea sedintei de guvern de astazi.

Premierul a anuntat, marti, ca tranzactiile in numerar vor fi limitate concomitent cu reducerea comisioanelor bancare, dar nu prin ordonanta, ci prin lege, iar bancile, care „au castigat destul”, trebuie sa fie de acord cu aceasta masura, mai ales ca vor castiga prin cresterea numarului de tranzactii.

Aprobarea celor doua masuri prin proiect de lege presupune ca acestea vor fi aplicate doar dupa ce actul este adoptat si de catre Parlament, nu doar de Guvern, si promulgat de presedinte, nu imediat cum s-ar fi intamplat daca erau promovate prin ordonanta de urgenta. In Parlament, proiectul poate fi insa si modificat fata de forma aprobata de Guvern, inainte sa fie aplicat.

Declaratiile premierului la inceputul sedintei de guvern din 5 februarie 2014

 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?