Guvernul aloca tichete sociale pe suport electronic de 300 mil. lei, pentru pensionari. Creste reteaua de POS-uri in mediul rural.

28 ianuarie 2021

Edenred România emite și anul acesta carduri Edenred Social în proiectul „Mese calde”, distribuite beneficiarilor de către autoritățile locale din fiecare localitate. Cardurile pot fi utilizate pentru plati in rețeaua de peste 7.000 comercianți parteneri. De la începutul programului, au fost deja instalate 1.354 de POS-uri preponderent în locațiile din mediul rural.  

Peste 278.000 de pensionari de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul indemnizației sociale, și persoane fără adăpost sau evacuate vor putea cumpăra anul acesta mâncare caldă folosind tichete sociale oferite de Guvernul României și distribuite de autoritățile locale în programul „Mese Calde” – una dintre măsurile Uniunii Europene de sprijinire a categoriilor vulnerabile, în contextul pandemiei de COVID-19.


Beneficiarii programului primesc lunar tichete sociale pe suport electronic în valoare de 180 de lei, pe care le pot utiliza la comercianții parteneri din program. Tichetele sociale pot fi folosite de beneficiari în limita a 40 de lei pe zi.

Suma totală alocată inițiativei „Mese Calde”, din Fondul de ajutor european, depășește, anul acesta, 302 milioane de lei. În 2020, suma alocată pentru tichetele sociale acordate în program a fost de 187,8 milioane de lei.  

Edenred România emite și anul acesta carduri Edenred Social în proiectul „Mese calde”, distribuite beneficiarilor de către autoritățile locale din fiecare localitate, responsabile și de certificarea eligibilității destinatarilor finali. Cardurile Edenred Social pentru mese calde pot fi utilizate în unitățile de alimentație din rețeaua de parteneri comercianți care servesc la locație sau livrează la domiciliu mâncare caldă, precum restaurante, cantine, fast-food-uri, pizzerii, unități de catering, terase etc.

Partenerii comercianți la care pot fi făcute plăți cu tichetele sociale pentru mese calde sunt sprijiniți, la rândul lor, prin direcționarea fondurilor europene puse la dispoziția României în acest proiect.

La finalul anului trecut, rețeaua de comercianți parteneri Edenred care acceptă plăți cu cardurile Edenred Social ajungea la 7.160 de comercianți parteneri în toată țara și se află în continuă creștere. Pentru a accepta plata cu cardurile Edenred Social pentru mese calde, comercianții trebuie să facă parte din rețeaua de parteneri și să dețină POS-uri instalate. Intrarea în program nu necesită nicio investiție suplimentară din partea comercianților.

De la începutul programului, au fost deja instalate 1.354 de POS-uri preponderent în locațiile din mediul rural.  

„Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde reprezintă o soluție simplă și viabilă pentru ajutoarele acordate grupurilor de persoane vulnerabile, garantând atât utilizarea fondurilor de către beneficiar în scopul propus, cât și simplificarea procedurilor administrative și logistice pentru autoritatea publică ce le acordă,” potrivit Edenred Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?