Grupul G4S isi vinde operatiunile cu numerar din 14 piete, inclusiv Romania. Pretul tranzactiei este de 860 mil. USD.

27 februarie 2020

Grupul britanic de pază și securitate G4S vinde operațiunile cu numerar din România către compania americană Brink’s, lider global pe piața de cash management și logistică securizată.

Prețul total al tranzacției, care include și operațiuni din alte țări, este de 860 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presa.


Aceasta tranzactie va fi cea de-a 14-a achizitie a celor de la Brinks, din martie 2017, iar valoarea cumulata a sumelor investite in aceste achizitii se ridica la 1,95 mld. USD.

In Romania, operațiunile cu numerar ale G4S sunt realizate prin intermediul G4S Cash Solutions, cu 2.839 de angajați și afaceri de 231,8 milioane de lei pe plan local în 2018, scrie profit.ro. Compania este specializată în furnizarea serviciilor de transport și procesare a numerarului, alimentare și intretinere de nivel I ATM-uri.

Per ansamblu, operațiunile care vor fi vândute au generat, în 2019, afaceri de circa 800 de milioane de dolari și un profit operațional de 85 de milioane de dolari.


Achiziția include operațiuni de administrare a numerarului pe 14 piețe noi: Olanda, Malaezia, România, Belgia, Irlanda, Kuweit, Republica Cehă, Filipine, Republica Dominicană, Cipru, Indonezia, Lituania, Estonia și Letonia.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash