Grupul Enel intra pe piata serviciilor financiare digitale si a serviciilor bancare mobile

20 octombrie 2020

Un cont bancar Enel X Financial Services, care include card și un cod IBAN italian, permite utilizatorilor să efectueze plăți și transferuri bancare în timp real, precum și să monitorizeze cheltuielile familiei.

Prin opțiunea „family” se poate activa un cont, cu un card prepaid asociat, pentru copii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, care pot efectua transferuri peer-2-peer (P2P), retrageri de numerar la bancomate și cumpărături online.


Enel X intră pe piața serviciilor financiare digitale și a serviciilor bancare mobile, cu Enel X Pay, contul bancar online de la Enel X Financial Services, lansat printr-un parteneriat strategic cu Mastercard.

„Noul produs permite utilizatorilor să efectueze plăți și transferuri complet sigure, în timp real, direct prin intermediul aplicației telefonice, să dețină un card digital sau fizic, precum și să monitorizeze tranzacțiile și cheltuielile întregii familii,” potrivit comunicatului.

Cu Enel X Pay extindem platforma de produse și oferte, pentru a încorpora zona serviciilor financiare. Enel X Pay este un instrument digital menit să asiste clienții în gestionarea cu ușurință a operațiunilor financiare, bazându-se pe un partener inovator și de încredere precum Enel X”, a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X. “Dezintermedierea de la serviciile financiare tradiționale ne oferă opțiunea de a intra într-un sector extrem de competitiv, având capacitatea de a inova și dezvolta soluții noi, de la servicii de consultanță și management financiar, la servicii de asigurări.

“Lansarea Enel X Pay ne consolidează poziția în sectorul fintech, contribuind la diseminarea plăților digitale și la dezvoltarea serviciilor financiare integrate în ecosistemul Enel”, a declarat Giulio Carone, CEO Enel X Financial Services. “Modelul de business la care țintim este cel al unei firme Big Tech, care inovează constant și are parteneriate strategice încheiate cu jucători de top din zona de tehnologie, punând astfel la dispoziția clienților soluții cu valoare adăugată ridicată.

Enel X Pay este un cont digital autohton, care implică un card și un cod IBAN italian, și permite utilizatorilor să efectueze mai multe tipuri de tranzacții: de la plata facturilor, a taxelor și a impozitelor către administrațiile publice înscrise în circuitul pagoPA din Italia, până la transferurile SEPA, de la transferurile P2P fără costuri suplimentare, la donații către organizații precum Salvați Copiii, Food for Soul și Medici Fără Frontiere.

Cu Enel X Pay, utilizatorii pot plăti pentru încărcarea mașinilor electrice în infrastructurile din circuitul Hubject. Hubject este un proiect de e-mobilitate, care aduce la aceeași masă companii precum BMW, Bosch, EnBW, Enel X, Innogy, Mercedes Benz AG, Siemens și Volkswagen Group. Hubject are peste 750 de parteneriate de business încheiate și 250.000 de puncte de încărcare interoperabile în întreaga lume.

Utilizatorii pot gestiona contul bancar Enel X Pay direct din aplicația care vine la pachet cu un card digital și unul fizic. Cardul este realizat din bio-plastic vegetal și este conectat de Mastercard la peste 52 de milioane de puncte de acceptare din întreaga lume.

În plus, datorită opțiunii “family” Enel X Pay, un cont dedicat poate fi activat pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, oferindu-le un card prepaid, care le permite să facă transferuri P2P, retrageri de numerar de la bancomate, precum și plăți online, pe site-uri de comerț electronic. Părinții se pot baza pe un instrument util care, pe de o parte, oferă copiilor libertatea de a-și gestiona propriile fonduri și, pe de altă parte, le permite monitorizarea soldului și a tranzacțiilor, stabilind totodată limite de cheltuieli și reîncărcări automate.

Lansarea Enel X Pay este o etapă importantă în evoluția Enel. În ultimii doi ani, Grupul a realizat o serie de operațiuni strategice: achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni în Paytipper, o instituție cu care a fost creată oferta inițială de servicii de plată online și offline, precum și acordurile recente cu partenerii SIA și Tink, ale căror platformele sigure și fiabile vor activa toate serviciile Enel X Pay, permițând dezvoltarea de soluții de open banking adaptate nevoilor clienților.

Enel X Pay este disponibil în Google Play (Android), urmând să devină disponibil, zilele următoare, și în App Store (iOS).

Enel X Financial Services, o companie a Grupului Enel, controlată 100% de Enel X, este o societate emitentă de monedă electronică (Electronic Money Institution – ELMI) autorizată de Banca Italiei în decembrie 2018, care oferă soluții de plată consumatorilor și corporațiilor și care acționează cu respectarea deplină a protecției datelor și a confidențialității. De asemenea, este o entitate reglementată, înregistrată în registrul central al Autorității Bancare Europene (EBA), care conține informații despre instituțiile de plată și cele emitente de monedă electronică. Enel X Financial Services își propune să devină un jucător de top în sectorul fintech.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?