Gradul de utilizare al platformei George a explodat dupa decretarea starii de urgenta

10 aprilie 2020

BCR isi invita clientii sa faca totul de acasa, folosind platforma George pentru „daily banking”. Se pare ca invitatia a fost acceptata.

Fata de luna februarie 2020, pe fluxul neasistat (SELF), BCR a inregistrat o crestere de peste 100% la deschiderea de conturi si de aproximativ 50% in ceea ce priveste contractarea unui credit.

De asemenea, conturile curente in valuta au crescut cu peste 60% in vreme ce platile prin Direct Debit au crescut cu 131%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?