Google Pay este disponibil pentru plati in Romania, neoficial

27 iunie 2019

In contextul in care, de ieri, Apple permite clientilor din Romania ai BT, ING, Unicredit, Edenred, Orange Money, Revolut si Monese, sa-si incarce cardurile in Apple Pay, celor de la cavaleria.ro le-a venit ideea sa testeze functionalitatea Google Pay in Romania, „in mod neoficial, cu ceva riscuri”. Au testat cu un card Revolut si, a functionat.

„Ei bine, mi-am instalat aplicația (n.r. Android Pay) de pe apkmirror și am băgat și eu cardul de Revolut pentru că nu am cont la nici una din băncile de mai sus. Și a mers. Asta pentru că băncile și instituțiile financiare care funcționează acum cu Apple Pay lucrau oricum la soluția de plată și pentru Android.”, spunea Radu Neagu, unul dintre membrii Cavaleriei

„Nu recomand însă să faci același lucru! Aplicațiile care nu provin din Google Play nu sunt semnate și la fel de sigure, și nu putem răspunde de banii și de conturile tale.”, mai precizeaza Radu.

Pana cand Google Pay se va lansa oficial, va continua adoptia Apple Pay in randul institutiilor financiar-bancare locale. Mastercard a anuntat ca printre acestea se vor regasi in curand BCR, OTP Bank, Raiffeisen Bank și Sodexo.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash