Google Pay este disponibil pentru plati in Romania, neoficial

27 iunie 2019

In contextul in care, de ieri, Apple permite clientilor din Romania ai BT, ING, Unicredit, Edenred, Orange Money, Revolut si Monese, sa-si incarce cardurile in Apple Pay, celor de la cavaleria.ro le-a venit ideea sa testeze functionalitatea Google Pay in Romania, „in mod neoficial, cu ceva riscuri”. Au testat cu un card Revolut si, a functionat.

„Ei bine, mi-am instalat aplicația (n.r. Android Pay) de pe apkmirror și am băgat și eu cardul de Revolut pentru că nu am cont la nici una din băncile de mai sus. Și a mers. Asta pentru că băncile și instituțiile financiare care funcționează acum cu Apple Pay lucrau oricum la soluția de plată și pentru Android.”, spunea Radu Neagu, unul dintre membrii Cavaleriei

„Nu recomand însă să faci același lucru! Aplicațiile care nu provin din Google Play nu sunt semnate și la fel de sigure, și nu putem răspunde de banii și de conturile tale.”, mai precizeaza Radu.

Pana cand Google Pay se va lansa oficial, va continua adoptia Apple Pay in randul institutiilor financiar-bancare locale. Mastercard a anuntat ca printre acestea se vor regasi in curand BCR, OTP Bank, Raiffeisen Bank și Sodexo.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash