Global Payments lanseaza o aplicatie care permite comerciantilor si producatorilor romani sa vanda online, fara a avea nevoie de un e-shop

18 aprilie 2020

Operationala deja in Republica Ceha si Slovacia, „easy2sell” este lansata acum si in Romania. Noua aplicație a celor de la Global Payments sprijină comercianții afectați de pandemia coronavirus și le permite să vândă online, fără a avea nevoie de un e-shop.

Aplicația numită GP easy2sell, va permite comercianților să își vândă produsele pe rețelele de socializare sau printr-un link de plată, fără a fi nevoie să aibă un magazin online sau experiență în vânzările online.


Comerciantul fotografiază produsele, adaugă descrierea și prețul, apoi postează pe profilurile sale de pe rețelele de socializare. Link-ul poate fi trimis către clienți și prin e-mail, SMS sau WhatsApp.

Pe rețelele de socializare, cumpărătorul alege produsul sau serviciul, plătește online cu cardul, iar firma de curierat livrează la domiciliul său (sau acesta poate ridica produsul direct de la comerciant).

Global Payments va procesa plata cu cardul, iar banii vor ajunge în contul comerciantului în maximum doua zile. Compania garantează astfel că respectivul client primește bunurile sau serviciile pentru care a plătit. În caz contrar, Global Payments îi va restitui întreaga sumă pe care o va recupera apoi de la comerciant.

„Nu este nevoie ca un comerciant să cumpere și să plătească pentru un e-shop, care, de altfel, nu poate fi lansat într-un timp scurt. Cu GP easy2sell, el poate face totul singur și poate începe să vândă practic de a doua zi după ce a descărcat aplicația disponibilă pentru  Android sau iOS ”, a explicat Radovan Bryx, managerul echipei care a dezvoltat noua aplicație.

Global Payments a decis să ofere gratuit aplicația pentru a ajuta comercianții să depășească aceste momente dificile. În plus, timp de trei luni, nu se vor aplica comisioane pe tranzacții sau alte taxe. După acest interval, prețul standard va fi stabilit la 1,49% din valoarea tranzacției – acest preț include toate costurile, inclusiv operarea și mentenanța întregii soluții.

“Dorim să încurajăm în principal afacerile mici să supraviețuiască crizei actuale și să le ajutăm să se mute în online rapid și ieftin, chiar dacă nu au experiență. Prin urmare, nu vom percepe niciun cost timp de trei luni „, a declarat Cătălin Moise, Country Manager al Global Payments s.r.o, Sucursala România.

GP easy2sell poate fi descărcat din Google Play și App Store. Rețelele de socializare acceptate pentru a vinde produsele includ Facebook, Instagram și WhatsApp.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?