Ghișeul.ro – singura platforma online de plata a serviciilor publice fara comision. Pe platforma au cont peste 725.000 de persoane fizice si juridice – aproape o treime si-a deschis cont in acest an

26 octombrie 2020

În primele nouă luni ale anului, plățile online de taxe si impozite efectuate prin Ghișeul.ro au totalizat peste 363 de milioane de lei.

În contextul apariției și promovării în mediul online a mai multor platforme online care realizează plăți comisionate cu sume consistente, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) revine cu precizări despre funcționarea Ghișeul.ro – Sistemul Naţional Electronic de Plată online cu zero comision pentru contribuabili.

„Peste 725.000 de persoane fizice și juridice au acum cont pe Ghișeul.ro. De la începutul anului, 227.000 de cetățeni și companii s-au înregistrat în platformă și peste 740.000 de tranzacții online au fost înregistrate, toate cu zero comision,” potrivit comunicatului de presa.

„Înregistrarea în platformă este sigură și durează doar 5 minute,” precizeaza ADR.

Facem un apel către toți cetățenii să aleagă site-ul original, cu zero comision de tranzacționare – www.ghiseul.ro și nu copiile care percep comisioane substanțiale. Ghișeul.ro a devenit un veritabil online marketplace al serviciilor publice. Cu peste 300 de tipuri de plăți disponibile în platformă, Ghișeul.ro este cea mai simplă și sigură modalitate de a achita serviciile publice oferite de administrațiile locale și centrale. Pentru orice nelămurire în procesul de înregistrare a contului sau de realizare a plăților, colegii noștri sunt la un click distanță pentru vă ajuta – îi puteți contacta la adresa suport@ghiseul.ro“, a declarat vicepreședintele ADR, Octavian Oprea.

În continuare, Autoritatea pentru Digitalizarea României încurajează cetățenii să utilizeze mijloacele online de plată, eliminând astfel riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 și economisind timpul pierdut cu deplasarea la ghișee.

Peste 300 de tipuri de plăți pentru servicii publice sunt disponibile pe www.ghiseul.ro la un click distanță – rapid, sigur, fără cozi sau comisioane. Cele mai recent introduse in platforma sunt plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere, pentru autorizațiile de circulație provizorie și pentru certificatele de înmatriculare. Potrivit unui comunicat ADR, Aceste plati nu mai pot fi achitate cu numerar începând de joi, 1 octombrie, la ghișeele Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (SPCRPCIV).

Iar efectul migrarii catre digital a fost imediat: Astfel, în urmatoarele 24 de ore, au fost înregistrate peste 2.400 de plăți pentru cele trei tipuri de servicii enumerate mai sus în platforma Ghișeul.ro, numar de tranzactii considerat record de catre ADR.

Cele mai frecvente întrebări despre platformă au primit deja răspuns pe pagina de Facebook Ghișeul.ro și pe site-ul platformei de tranzactionare. 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?