[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ghiseul.ro simplifica procedura si afiseaza din start obligatiile de plata calculate de ANAF

6 aprilie 2020

Românii care depun Declaraţia Unică prin intermediul Ghişeul.ro beneficiază acum de o procedură simplificată, întrucât ANAF calculează din start obligaţiile de plată, ceea ce elimină situaţiile de neconcordanţă care au apărut în ultimii doi ani între obligaţiile calculate de contribuabil şi autorităţile fiscale, scrie ZF. Acum, cei 600.000 de contribuabilii pot vedea dinainte cât au de plată şi pot face această plată online, prin ghiseul.ro.

„Ghişeul se va transforma în curând în platforma de plată pentru orice serviciu pe care cetăţenii îl au de plătit în raport cu statul. Sunt multe instituţii neînrolate în Ghişeu momentan şi vrem să creştem numărul instituţilor înrolate. Am început să colaborăm bine cu ANAF-ul. (…) Acesta este un pas important pentru că oamenii au o confirmare, au calculul făcut”, a declarat pentru ZF, Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

În ultimii doi ani procedura prin care oamenii îşi plăteau obligaţiile către stat a fost complicată prin faptul că aceşti contribuabili erau nevoiţi să îşi facă singuri calculele, iar ANAF verifica ulterior – ceea ce năştea întârzieri şi neconcordanţe.

La momentul publicarii acestei stiri, pe platforma ghiseul.ro sunt 587.370 de utilizatori activi. Dintre cele aproximativ 400 de institutii inrolate, Directia de Taxe si Impozite a Sectorului 3 detine cele mai bune performante. Din perspectiva gradului de adoptie in randul contribuabililor, institutia are peste 78.900 de utilizatori inrolati, persoane fizice, iar 77.500 sunt utilizatori activati – aproape 10% din numarul inregistrat la nivel national.

Ghiseul.ro este primul sistem integral online pentru plata impozitelor si taxelor cu acoperire națională si, totodata, cel mai de succes parteneriat public-privat pe zona de administratie publica. Proiectul este sustinut de catre Asociatia de Plati Electronice din Romania – APERO.

Comentarii (3)
  1. George Petrineanu spune:

    ,,Acum, cei 600.000 de contribuabilii pot vedea dinainte cât au de plată şi pot face această plată online, prin ghiseul.ro.”
    Ce mare scofală? Cum de nu a fost așa pînă acum și de ce a fost nevoie ca în sfîrșit să vină această idee? E doar ceva elementar.

    Ghișeul a pornit de la o gîndire mediocră comparativ cu cea a unor sisteme similare din țări care sînt giganți ai eficienței administrației: Suedia. Postgiro al Suediei, fără să necesite un cont personal (e invizibil pentru cetățean) asigura funcțiuni superioare ghiseului în mod incomparabil mai eficient.
    Dar așa e, cine nu a văzut niciodată vin se îmbată și cu apă chioara din baltă.
    Deci: Bankgiro Suedia nota 10, ghișeul România nota 5

  2. CENTIU MARIANA spune:

    As dori sa stiu suma totala a impozitelor

  3. CENTIU MARIANA spune:

    Suma de plata-impozit imobil si masina,parcare

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?