Ghiseul.ro – Record de tranzactionare intr-o singura zi. Peste 17.000 de noi utilizatori dupa prima saptamana.

7 ianuarie 2021

Ziua de luni, 4 ianuarie din acest an, a marcat un nou record pentru platforma de plăți online Ghișeul.ro: 17.900 de tranzacții efectuate în doar 24 de ore. Valoarea sumelor colectate este de 4.659.840 lei.

Precedentul record, înregistrat pe 30 iunie 2020, a fost de 15.539 de plăți realizate cu succes, în contextul în care, în luna ianuarie a anului 2020, numărul maxim de plăți realizate într-o singură zi ajungea la 9000.


„Această evoluție dovedește utilitatea măsurilor legislative și administrative inițiate de Autoritatea pentru Digitalizarea României pe parcursul anului 2020, prin care persoanele juridice și toate serviciile publice – locale și centrale – au fost integrate în Sistemul Național Electronic de Plată Online – Ghișeul.ro,” potrivit comunicatului Autoritatii.

Bilanțul anului 2020 arată că au fost înregistrate peste 1 milion de tranzacții pe www.ghiseul.ro.

La ora publicarii, pe platforma ghiseul.ro sunt inrolati aproximativ 786.000 de utilizatori. Numarul a crescut cu peste 17.000 dupa prima saptamana din acest an.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?