Platforma Ghiseul.ro depasit pragul de 700.000 de utilizatori. Aproape 30% dintre ei au fost inrolati in sistem in acest an.

28 august 2020

Doar în acest an, peste 207.000 de noi utilizatori s-au înscris în platforma ghiseul.ro. „Este cea mai mare creștere înregistrată în cei noua ani de activitate a serviciului,” potrivit Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei (ADR).

De la preluarea platformei de către ADR, în ianuarie 2020, s-au înscris peste 200.000 de noi utilizatori și ne dorim să păstrăm acest ritm accelerat,” scrie pe pagina sa de facebook Sabin Sarmas, presedintele autoritatii.

Echipa noastră lucrează intens la dezvoltarea acestui portal, pentru a deveni cel mai bun partener al românilor atunci când fac plăți pentru servicii publice. Urmează plățile pentru permise și pentru pașapoarte,” a mai scris acesta.

Astazi, Sarmas a anuntat ca Guvernul a aprobat joi o Ordonanță de Urgență în urma căreia românii își vor putea plăti online prin intermediul platformei Ghișeul.ro, și taxele pentru pașaport, pentru permisele de conducere, pentru certificatele de înmatriculare și pentru autorizațiile de circulație provizorie.

În scurt timp vom implementa propriu-zis și aceste facilități pe platforma www.Ghiseul.ro,” a mai spus acesta.

Mai multe detalii aici

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?