[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Gecad ePayment – tentativele de frauda au scazut la 0,2% din volumul tranzactionat in 2010

14 martie 2011

14 martie, 2010 – Procentul tentativelor de frauda inregistrate in 2010 in magazinele online care folosesc solutia ePayment a fost de 0.2%, in scadere cu 50% faţa de 2009. Cu toate acestea, sistemul antifrauda ePayment a protejat magazinele online si clientii acestora de pierderi de aproape 900.000 EUR.

Cele mai multe tentative au fost efectuate cu carduri emise in SUA, 30%, urmate la distanta de carduri emise in Romania, 17% si Italia, 10%. In ceea ce priveste locatia persoanelor care au incercat sa utilizeze cardul in mod fraudulos, 32% s-au aflat pe teritoriul Romaniei, 23% in SUA, 7% in Italia si 6% in Marea Britanie.

Conform statisticilor oferite de departamentul de Risc al GECAD ePayment, principalele tipuri de afaceri online vizate in 2010 au fost site-urile care ofera reincarcare electronica pentru telefoanele mobile, avand un procent de 28.9% din numarul total al tentativelor de frauda, urmate de turism, cu un total de 22% si de serviciile de telecomunicatii, altele decat cele de reincarcare, cu un procent de 10,7%. In ceea ce priveste eTail-ul, desi nu se numara printre domeniile cu cele mai multe tentative de frauda, datorita valorii mari a produselor, ocupa locul doi, dupa turism, in ceea ce priveste volumul pierderilor evitate prin aplicarea filtrelor ePayment.

In timp ce rata tentativelor de frauda a scazut, numarul dosarelor de frauda in care GECAD ePayment a colaborat cu DIICOT (Directia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism) si BCCO (Biroul de Combatere a Crimei Organizate) a crescut de la 9 la 15, principalele orase in care s-au efectuat investigatii fiind Bucuresti, Constanţa, Tg. Mures, Toplita, Alba Iulia, Alexandria si Brasov.

Raportata la volumul tranzactionat, rata tentativelor de frauda in sistemul ePayment a fost de 1,6% in 2007 si de 0,8% in 2008.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?