[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Garantibank va incheia in 2012 procesul de migrare la cip a cardurilor proprii

25 octombrie 2011

25 octombrie 2011 – Garantibank a inceput migrarea la tehnologia EMV a celor 113.000 carduri de debit valide din portofoliu, odata cu trecerea acestora de la Maestro la MasterCard. Oficialii bancii se asteapta ca toate cardurile de debit proprii sa fie prevazute cu cip pana la sfarsitul primului trimestru din 2012. Intregul portofoliu de carduri bancare din piata este migrat la cip in proportie de doua treimi.

Cele 115.000 carduri de credit din portofoliul bancii sunt toate migrate la EMV, aceste produse fiind prevazute cu cip inca de la inceperea activitatii de emitere in noiembrie 2007. Reteaua de terminale a bancii a fost deja migrata in totalitate astfel incat sa permita acceptarea cardurilor cu cip la cele aproximativ 7.800 de POS-uri si 200 de ATM-uri.

Noul card va avea ca si principala caracteristica acumularea unui bonus la orice plata efectuata cu acesta. Bonusul va putea fi ulterior folosit pentru cumparaturi gratuite intr-o retea de peste 5.000 de comercianti parteneri ai bancii.

Noul card Bonus Debit Card va pastra caracteristicile principale ale cardului de debit anterior, insa va asigura in plus clientilor o mai buna protectie impotriva tentativelor de frauda. Mai mult, bonusul pe care clientii il vor primi atunci cand platesc cu cardul va contribui semnificativ la cresterea gradului de utilizare a cardului de debit pentru cumparaturi”, a declarat Ilgaz Kaya, director Central Marketing la Garanti Bank.

Intr-o prima etapa, cardurile vor fi emise clientilor noi, precum si clientilor ale caror carduri expira in perioada imediat urmatoare. In a doua etapa, incepand cu decembrie 2011, toate cardurile cu banda magnetica emise anterior vor fi inlocuite cu cip. Cu toate acestea, daca doresc inlocuirea cardului cu banda magnetica mai devreme, clientii vechi pot depune o cerere in acest sens.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?