Garantibank – romanii vor face mai multe plati cu cardul de credit in 2012

31 ianuarie 2012

30 ianuarie 2012 – Numarul si volumul achizitiilor cu cardurile de credit isi vor pastra tendinta de crestere in acest an fata de 2011, mediul online inregistrand cea mai accentuata rata de crestere, potrivit Garantibank. Banca a realizat, in 2011, un volum total al cumparaturilor cu cardul de credit Bonus Card de 204 milioane de lei, cu 19% mai mare fata de anul anterior.

Cei 115.000 de posesori de Bonus Card au utilizat cel mai frecvent cardul de credit in 2011 pentru cumparaturile in hiper si supermarket-uri, magazine de produse electronice si electrocasnice, precum si in benzinarii. In top se situeaza si cheltuielile in magazinele de cosmetice, haine, pantofi si in restaurante.

Pe parcursul anului trecut, clienții Bonus Card au acumulat, prin sistemul de recompensare a achizițiilor, bonusuri in valoare de 1,4 milioane de lei, bani care au putut fi cheltuiti in toate magazinele partenere Garanti Bank. Bonusurile acumulate pe cardul de credit Bonus Card au fost folosite cu preponderenta pentru cumparaturi gratuite la comercianți precum Real, Rompetrol si Domo.

„Romanii folosesc din ce in ce mai des cardul de credit, in special in mediul online. Aceasta tendinta are doua explicatii: avantajele oferite de acest instrument de plata (precum ratele fara dobanda si bonusul la cumparaturi), dar mai ales faptul ca romanilor le creste apetitul pentru cumparaturi. Ne asteptam ca, odata cu cresterea puterii de cumparare, sa asistam si la o intensificare a gradului de utilizare a cardului de credit”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank Romania.

Incepand cu 2010, bonusul acordat in urma achizitiilor facute la comerciantii parteneri Garanti Bank poate fi acumulat si pe cardul de debit Bonus Debit Card. Astfel, la orice cumparatura cu cardul de debit, se acumuleaza un bonus de 0,25% din valoarea achizitiei, care poate fi folosit, la fel ca si in cazul cardului de credit, pentru cumparaturi gratuite in magazinele partenere Bonus Card.

Prezenta pe piața din Romania din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu de peste 240.000 de clienti. Banca deține o rețea de 77 de agenții, 193 de bancomate si peste 7.300 de terminale POS.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash