[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Garanti Bank lanseaza primul meniu de donatii din Romania, pentru internet banking si ATM-uri – in Romania sunt 90.000 de potentiali beneficiari

16 octombrie 2014

Sectiunea speciala dedicata donatiilor catre organizatiile non-guvernamentale si non-profit este integrata in platforma proprie de internet banking iar in scurt timp meniul „Donatii ONG-uri” va fi implementat si in reteaua de peste 300 de ATM-uri BancoSmart din toata tara.Pana acum, Garanti Bank a incheiat parteneriate cu 10 ONG-uri, lansand astfel „cel mai mare canal de donatii din țara”, potrivit comunicatului de presa. Clientii pot transfera orice suma de bani direct in conturile acestor institutii, tranzactiile fiind scutite de orice comision.

Primele ONG-uri partenere sunt: Asociatia Daruieste Viața, Asociatia Invingem Autismul, Asociatia Ovidiuro, Asociatia scoala de Valori, Asociatia Teach for Romania, Asociatia World Wide Fund for Nature, Fundatia Scheherezade, Fundatia Hope and Homes for Children Romania, Asociatia SOS Satele Copiilor si ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila.

Garanti Bank anunta ca lista ONG-urilor va fi extinsa in viitor pentru a sprijini cat mai multe proiecte.

Conform datelor Registrului National al ONG-urilor, in Romania sunt 69.000 de asociatii si 18.000 fundatii. Registrul persoanelor juridice fără scop patrimonial mai contine federatii (peste 1000) si uniuni (peste 700) astfel ca numarul potential al institutiilor din Romania care pot primi donatii se ridica la aproximativ 90.000.

Donatiile reprezinta un important canal care este inca departe de a fi exploatat din perspectiva comertului electronic. In piata exista initiative mult mai vechi in acest sens, care sunt mult mai indreptatite sa se autointituleze „cel mai mare canal de donatii din tara”. Este cazul www.donatiionline.ro, platforma care a inrolat pana in prezent peste 140 de asociatii si fundatii, tranzactiile fiind procesate de catre PayU Romania. Pentru acest proiect exista însă si o nota proasta legată de costul unui transfer (un procent de aproximativ 5%) si durata de transfer a banilor (pentru donatii mai mici de 100 RON, transferul se face o data la sase luni!).

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?