[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Garanti Bank: crestere cu 15%a numarului de tranzactii cu cardul – cei mai multi bani s-au cheltuit pe electronice si mancare

24 februarie 2014

Garanti Bank a inregistrat in 2013 o crestere de 15% comparativ cu anul trecut a numarului de tranzactii efectuate cu Bonus Card in vreme ce volumul tranzactiilor a crescut cu 7%. Cresterea medie a pietei a fost de 8,5% si respectiv 9% (exprimata in RON).

In perioada sarbatorilor de iarna, 90% din valoarea tranzactiilor efectuate cu Bonus Card au fost catre comercianti, pastrandu-se acelasi trend ca si in 2012. Per total, in 2013, volumul tranzactiilor catre comercianti a crescut cu 8%, tranzactiile la POS crescand cu 5%, iar cele online cu 24%, comparativ cu anul trecut.

Numarul tranzactiilor online a crescut cu 22% anul trecut, acestea reprezentand 8% din numarul total de tranzactii efectuate cu Bonus Card pe parcursul anului 2013. Cele mai multe tranzactii au fost realizate in supermarket-uri, benzinarii si magazine de imbracaminte, in timp ce volumele cele mai crescute au fost inregistrate in vanzarea de electronice, supermarket-uri si magazine de tip depozite cu materiale pentru amenajari interioare.

“Rezultatele inregistrate in 2013 privind tranzactiile cu Bonus Card demonstreaza ca sectorul cardurilor bancare in Romania este in continua dezvoltare si ca romanii sunt din ce in ce mai dispusi sa plateasca cu carduri de credit. Aceste instrumente sunt folosite in special pentru plata la comercianti, precum si pentru plati online, cu atat mai mult cu cat siguranta acestui tip de plati a crescut”, a declarat Anca Motca, Director General Adjunct Garanti Bank.

Bonus Card detine o retea complexa de magazine partenere in toata tara, formata din peste 5.000 de comercianti.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?