[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Gala NOCASH – Primaria Sectorului 2 si Vodafone Romania au inregistrat cele mai bune rezultate in mediul online

1 aprilie 2013

Primaria Sectorului 2 si Vodafone Romania au obtinut premiul pentru „Cea mai buna colectare in mediul online” si respectiv „Comerciantul Anului din online” la Gala anuala NOCASH in cadrul careia sunt recunoscuti si premiati liderii industriei platilor fara numerar din Romania.

Primaria Sectorului 2 permite plata online a impozitelor si taxelor locale atat prin platforma www.ghiseul.ro cat si prin intermediul aplicatiei proprii de la www.impozitelocale2.ro.Numai prin intermediul platformei din SNEP (ghiseul.ro), Primaria Sectorului 2 a inregistrat in 2012 (si prima luna din ianuarie 2013), 1.831 tranzactii in valoare de aproximativ 316.000 RON. Adaugand si platforma proprie de tranzactionare, valoarea platilor online de impozite si taxe locale, folosind cardul bancar, s-a ridicat anul trecut la peste 1 mil. RON.

„Primăria Sectorului 2 va continua să exploreze noi mecanisme de gestionare şi colectare care să-i menţină primul loc în cadrul activităţii de pionierat în cadrul administraţiei publice locale”. se arata in comunicatul de presa al Primariei.

Pentru a putea face „web acquiring”, Primaria Sectorului 2 semnat un contract in acest sens cu Banca Transilvania.

Datele statistice raportate de catre banci au confirmat faptul ca la categoria „Comerciantul Anului din mediul online” castigator este Vodafone Romania. In cursul anului 2012, Vodafone a inregistrat 667.732 de tranzactii online prin cardul bancar in valoare de aproximativ 64.8 mil. RON. Vodafone este comerciantul Garanti Bank iar platforma de tranzactionare este cea oferita de Netopia, respectiv mobilpay.

Alexandru Bogdan (foto), manager Self Care and Online Customer Operations Support in cadrul Vodafone Romania, a mentionat ca in mediul online clientii companiei sunt foarte activi si in domeniul platilor prin SMS, in cursul anului 2012 compania lansand TPark – powered by Vodafone.

Parteneriatul dintre Netopia-mobilpay si Garantibank, a permis acesteia din urma sa obtina cea mai buna performanta din intregul sistem bancar in ceea ce priveste numarul de contracte de acceptare in mediul online semnate in 2012. Astfel, Garantibank a raportat semnarea a peste 1.000 de noi contracte.

Ajunsa la a XII-a editie, GALA NOCASH este cel mai important eveniment anual din industria platilor fara numerar. In cadrul Galei se decerneaza premiile de excelenta si se recunoaste performanta obtinuta pe baza datelor statistice furnizate de emitenti si a voturilor rerezentantilor industriei (in cazul categoriilor Premiera Anului, Pionierat, Partenerul Anului si Cea mai buna promovare). La eveniment au participat reprezentanti ai BNR, MCSI, emitentii, MasterCard si Visa, procesatorii de card si integratorii de comert electronic, furnizori de infrastructura, firme de outsourcing si companiile de telefonie mobila.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?