Gala NOCASH: expertii au votat pentru serviciile de plati instant si plati biometrice

10 mai 2019

Auchan si Transfond sunt marii castigatori ai sectiunilor Premiera Anului si respectiv Partenerul Anului, in industria serviciilor financiare si de plati, pentru activitatea din 2018, premii acordate aseara in cadrul celei de-a XVIII-a editii a Galei NOCASH.

Auchan a castigat detasat sectiunea pentru lansarea primului sistem de plata biometric (well.com) implementat de un comerciant in Romania, in parteneriat cu Oney Bank. Dintre cei aproape 60 de specialisti care au votat, doua treimi au optat pentru Auchan.


La aceasta categorie de premii au mai fost nominalizate ING Bank, pentru eliminarea casieriilor fizice, si Banca Transilvania, pentru lansarea chat-botilor in comunicarea cu clientii (robotii Livia pentru persoane fizice si Raul pentru persoane juridice)

Transfond a fost desemnat Partenerul Anului pentru dezvoltarea solutiei ce permite lansarea comerciala de catre banci a serviciului de Plati Instant, prin care romanii vor putea face transferuri interbancare – “account to account” – in limita a sub 50.000 lei/tranzactie, in mai putin de 10 secunde. Intre timp, serviciul a fost deja lansat de CEC Bank si Banca Transilvania.

Transfond a fost optiunea de vot pentru peste jumatate dintre experti (55%).

La aceasta sectiune au mai fost nominalizati APERO, pentru finalizarea serviciilor web care permit ca informațiile privind taxele si impozitele sa fie accesate din platformele de online banking, clienții putand astfel iniția plata fără nicio altă formalitate, si eMag – programul “Deschide Romania”.

Programul, care susține micii antreprenori in mediul online, a reușit să atragă peste 1.300 de producători din toate județele țării. In 2018, programul a generat peste 60.000 de comenzi și încasări în valoare de 11 mil. lei.

Pentru un plus de obiectivitate, specialistii nu au putut vota propriul serviciu sau produs.

Multumim partenerilor editiei din acest an a Galei NOCASH

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
35 votes · 35 answers
Voteaza
NoCash