Gala NOCASH: expertii au votat pentru serviciile de plati instant si plati biometrice

10 mai 2019

Auchan si Transfond sunt marii castigatori ai sectiunilor Premiera Anului si respectiv Partenerul Anului, in industria serviciilor financiare si de plati, pentru activitatea din 2018, premii acordate aseara in cadrul celei de-a XVIII-a editii a Galei NOCASH.

Auchan a castigat detasat sectiunea pentru lansarea primului sistem de plata biometric (well.com) implementat de un comerciant in Romania, in parteneriat cu Oney Bank. Dintre cei aproape 60 de specialisti care au votat, doua treimi au optat pentru Auchan.


La aceasta categorie de premii au mai fost nominalizate ING Bank, pentru eliminarea casieriilor fizice, si Banca Transilvania, pentru lansarea chat-botilor in comunicarea cu clientii (robotii Livia pentru persoane fizice si Raul pentru persoane juridice)

Transfond a fost desemnat Partenerul Anului pentru dezvoltarea solutiei ce permite lansarea comerciala de catre banci a serviciului de Plati Instant, prin care romanii vor putea face transferuri interbancare – “account to account” – in limita a sub 50.000 lei/tranzactie, in mai putin de 10 secunde. Intre timp, serviciul a fost deja lansat de CEC Bank si Banca Transilvania.

Transfond a fost optiunea de vot pentru peste jumatate dintre experti (55%).

La aceasta sectiune au mai fost nominalizati APERO, pentru finalizarea serviciilor web care permit ca informațiile privind taxele si impozitele sa fie accesate din platformele de online banking, clienții putand astfel iniția plata fără nicio altă formalitate, si eMag – programul “Deschide Romania”.

Programul, care susține micii antreprenori in mediul online, a reușit să atragă peste 1.300 de producători din toate județele țării. In 2018, programul a generat peste 60.000 de comenzi și încasări în valoare de 11 mil. lei.

Pentru un plus de obiectivitate, specialistii nu au putut vota propriul serviciu sau produs.

Multumim partenerilor editiei din acest an a Galei NOCASH

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash