Gala NOCASH – BT si RZB au cele mai vandute carduri pe debit si, respectiv, credit in 2012

28 martie 2013

Banca Transilvania si Raiffeisen MasterCard Credit Standard sunt cele mai solicitate produse de debit si respectiv credit pe piata romaneasca. In 2012, BT a reusit sa puna in circulatie 319.992  carduri de debit Visa Electron in vreme ce Raiffeisen Bank a depasit 95.000 de carduri de credit MasterCard Credit Standard. BRD are cele mai multe carduri de debit vandute sub licenta MasterCard (217.544 carduri Maestro).

Tot la categoria cele mai vandute carduri, Banca Transilvania are cel mai solicitat produs pe segmentul persoanelor juridice, banca punand in circulatie 28.590 carduri Visa Business. Pe segmentul premium, primii 10 emitenti din piata dupa portofolii au reusit sa emita in 2012 peste 19.000 de produse, Raiffeisen Bank contribuind cu o treime la aceasta crestere. Banca detine astfel primul loc in randul emitentilor de produse pe segmentul “premium”, cu o cifra de aproximativ 6.400 de carduri MasterCard Gold lansate anul trecut.


Cele mai utilizate carduri pentru cumparaturi in 2012 au fost Visa Electron de la ING, pe debit, si MasterCard Standard de la Raiffeisen, pe credit. ING Visa Electron a generat 17,1 mil. tranzactii comerciale in valoare de aproximativ 2,2 mld. RON. Cu RZB MC Standard s-au efectuat 4,05 mil. tranzactii in valoare de peste 462 mil. RON.

Emitentul cu cele mai tranzactionate carduri in 2012 a fost ING care a reusit o medie anuala, per total portofoliu, de 38 tranzactii per card si un rulaj mediu anual de aproximativ 12.500 RON.

Ajunsa la a XII-a editie, GALA NOCASH este cel mai important eveniment anual din industria platilor fara numerar. In cadrul Galei se decerneaza premiile de excelenta si se recunoaste performanta obtinuta pe baza datelor statistice furnizate de emitenti si a voturilor rerezentantilor industriei (in cazul categoriilor Premiera Anului, Pionierat, Partenerul Anului si Cea mai buna promovare). La eveniment au participat reprezentanti ai BNR, MCSI, emitentii, MasterCard si Visa, procesatorii de card si integratorii de comert electronic, furnizori de infrastructura, firme de outsourcing si companiile de telefonie mobila.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?