[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Gabriela Nistor, director general Idea Bank, prima banca digitala made in Romania: „vom iesi pe piata in trimestrul I al anului viitor”. Banca tinteste tinerii din mediul urban si isi propune sa devina profitabila dupa patru ani.

19 septembrie 2023

Retailul a evoluat enorm in ultimii ani si a evoluat odata cu tehnologia. Poti sa faci corporate banking fara atata tehnologie, dar nu poti sa faci retail banking cu adevarat, fara tehnologie, a declarat la ZF Live Gabriela Nistor, director general Idea Bank, prima banca „mobile-first”, exclusiv digitala (fara sucursale), made in Romania.

Desi Idea Bank deserveste in prezent 20.000 de clienti, noua banca – ce se va lansa in primul trimestru al anului viitor – tinteste segmente de clientela care nu au fost adresate de banca mama, Banca Transilvania.

Clienţii noştri vor fi tinerii din mediul urban, care au mai multe surse de venit şi care sunt orientaţi spre investiţii, o piaţă de circa un milion de oameni„, a precizat Gabriela Nistor.

Ce vrem noi si cum vrem sa ne pozitionam, este sa ne uitam la acele segmente de piata pe care Banca Transilvania, desi are o baza de clienti universala, nu le-a adresat in mod direct. Ne uitam la tineri spre maturitate, „young professionals”, cum sunt ei definiti, urban mare, urban mediu, care sunt digitalizati. Ne-am uitat foarte atent la ce au deja acesti oameni, la ce nu le place si ce si-ar dori mai mult.” explica reprezentantul Idea Bank.

În primă fază, Idea Bank va ieşi pe piaţă cu o aplicaţie mobilă şi cu un produs minimalist, care va oferi clienţilor serviciile de bază. La început, banca digitală se va adresa doar persoanelor fizice, urmând ca ulterior să adauge şi servicii pentru alte tipuri de clienţi şi să ofere şi credite. 

„Banca ar urma să intre pe profit din al patrulea an de funcţionare şi pentru a ajunge acolo va avea nevoie de câteva sute de mii de clienţi” a mai precizat Gabriela Nistor.

Lansare in primul trimestru din 2024

Nu suntem pe ultima suta dar am intrat pe ultima turnanta. Suntem in plina implementare. Lucram acum mai mult la a pregati operational urmatoarea banca. Training-uri pentru noua platforma, pentru noii colegi, pregatirea procedurilor, a proceselor noi, a autorizarilor, pentru ca absolut totul va fi nou. In decursul acestei toamne, pana la finalul anului, totul este prevazut a fi terminat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?