Fuziunea Bancii Carpatica cu Patria Bank a fost amanata pentru o luna – noile carduri vor fi functionale din februarie 2017

27 decembrie 2016

Patria Bank anunta ca, urmare a unor întârzieri apărute în parcurgerea pașilor finali, prevăzuți de lege pentru implementarea fuziunii cu Banca Carpatica, data de la care fuziunea va deveni efectivă devine 01 februarie 2017. Astfel, „până la data de 31 ianuarie 2017 vom continua să funcționăm ca două bănci distincte, luna februarie fiind prima lună în care vom opera ca o singură bancă.”, potrivit precizarilor bancii pe site-ul dedicat fuziunii.

Datorită devansării datei de finalizare a fuziunii, noile carduri Patria Bank și noul serviciu de Internet banking vor fi active incepănd cu 1 februarie 2017. „Până la această dată puteți folosi actualele carduri și credențiale pentru logare în Internet banking.”, precizeaza banca.

La nivel funcțional, banca precizeaza ca o serie de lucruri se vor modifica pentru clienti incepand cu luna februarie. Astfel, aplicația de internet banking actuală și aplicația de mobile banking vor fi funcționale doar până la data de 30 ianuarie 2017, ora 11. În perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2017 serviciile de internet banking nu vor fi funcționale.

„Începând din data de 2 februarie 2017, pentru a putea accesa platfoma de Internet Banking Patria Online, vei avea nevoie de credențiale suplimentare pe care poți afla aici cum le obții. Poți consulta și ghidul de utilizare a noii platforme de internet banking.Toate produsele, serviciile, condițiile contractuale actuale se mențin până la data de 31 ianuarie 2017, ulterior aplicându-se noile condiții generale de afaceri.”, potrivit bancii.

Pentru cei care isi incaseaza salariul prin contul actual Patria Bank, banca recomandă clientilor” să isi informeze din timp angajatorul de modificarea contului ce va fi valabilă cu data de 2 februarie 2017″.

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie aprobarea prealabilă din partea Băncii Naționale a României, permițănd bancii să demareze formalitățile finale de înregistrare a noii bănci și operațiunile necesare pentru integrarea efectivă. Procesul de fuziune se estima initial a se finaliza în jurul datei de 31 decembrie 2016 sub condiția obținerii tuturor aprobărilor legale necesare până la această dată.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?